Putin’den yeni soykırım hamlesi! Esed’in katliam ve tecavüz timi Şebbiha’lar Ukrayna’ya gidiyor

Esed rejiminin katliam kadrosu Şebbiha'lar Putin'in isteği üzerine Ukrayna'ya taşındı. Cinayet, yağma ve tecavüz çetesi Şebbihalar, Suriye'de binlerce faili meçhul cinayetten sorumlu tutuluyor.

featured

Rusya’nın Ukrayna‘da başlattığı istila girişimi bir haftayı geride bıraktı. Rus ordusunun sivil katliamları dünya kamuoyunu dehşete düşürürken Putin’den yeni bir hamle daha geldi. Suriye diktatörü Esed’in sivil halk katliamları için kullandığı Şebbiha timi, Putin’in isteğiyle Ukrayna’ya götürüldü.

ŞEBBİHALAR KİMDİR?

Arapça’da “hayalet” ve “hortlak” anlamlarına gelen “Şebbiha”, Suriye’de rejimin kirli işlerini yapan mafya tipleri, ordudan atılmış kriminal asker ve polislerden oluşuyor. Kirli işleri için rejimden günlük 350 TL para alan Şebbiha üyeleri, gayri nizami harp örgütünün yarı resmi elemanları olarak biliniyor.

Suriye’nin Lübnan’a girmesinden sonra 1975’te kurulan Şebbiha örgütü üyelerinin neredeyse tümü uzun bıyık ve sakal bırakıp saçlarını kazıtıyor. Baba Hafız Esad, kardeş Mahir Esad ve amca Rıfat Esad’ın bütün kirli işlerini yürüten Şebbihalar, askeri üniformalar giyip vücut çalışıyor. Şu an Şebbihalar kardeş Mahir Esad’ın denetiminde bulunuyor. 1982’de ilk defa ayaklanmalara karşı kullanılan Şebbihaların şu anki sayısı 10 bin olarak gösteriliyor. Başına silah dayayıp poz veren bir Şebbiha üyesi…

AK-47 silahlar ve palalar taşıyan Şebbihalar toplu cinayetlerini gerçekleştirirken, hükümet de bu şekilde katliamlarda rolünün olmadığını iddia etme imkanı buluyor. Şebbihalar, geçtiğimiz yıl olaylar başlamadan önce ülkedeki kaçakçılık işlerini organize eden adi bir suç örgütü görünümündeydi.

Nusayri olan Şebbihalar genelde kamuflaj pantolonlar ve siyah tişörtler giyiyor. Özgür Suriye Ordusu tarafından yakalanan iki Şebbiha milisi, sivil vatandaşların üzerine bin kurşun sıktıklarını, çocuk ve kadın ayrımı yapmadan direnişçilerin ailelerini topluca katlettiklerini itiraf etti. BM yeni yayımladığı bir raporda, Suriye ordusu ve rejime bağlı Şebbiha milislerini, silahlı çatışmalarda çocukları istismar eden ve öldüren ülkelerin ordularının ve silahlı grupların bulunduğu ”utanç listesine” koydu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir