Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den yeni açıklama! Putin’le görüşecek mi?

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir toplantı yapmayacaklarını vurgulayarak, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor ama başka bir seçeneğim yok" dedi.

featured

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin ile bir toplantı gerçekleştirmeyebileceklerini belirterek, “Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor ama başka bir seçeneğim yok” ifadelerini kullandı.

Rusya – Ukrayna savaşı son hızıyla devam ederken barış umudunu azaltan bir açıklama geldi.

Ukrayna lideri Zelenski, ‘Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir’ dedi.

Ülke basınına konuşan Zelenski, ‘Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor, ama başka seçeneğim yok’ ifadelerini kullandı.

Buça’da dünyayı dehşete düşüren görüntüler ilgili de konuşan Zelenski, ‘Muhtemel savaş suçlarını araştıracağız ve diğer ülkeleri de bu sürece dahil edeceğiz’ dedi.

Dün Buça ve Irpin kentlerini ziyaret eden Zelenski, burada yaptığı açıklamada yaşananların ‘savaş suçu’ olduğunu belirterek, “Yaşananları gördükten sonra Rusya ile müzakere çok zor, görüşme sürecinin uzaması Rusya için daha kötü olacak” demişti.

Zelesnki açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

‘Gazetecilerin burada olması bizim için çok önemli. Dünyaya burada ne olduğunu göstermenizi istiyoruz. Sivil halkın çabaladığını görmenizi istiyorum. Elektrik, su olmadan yaşıyorlar. Halk ve yönetim arasında bir fark yok. Birçok yerde yönetimi ele geçirdiler ve öldürdüler. Burada Rusya ile savaşan yerel yönetim de bulunuyor. Bugün insani yardım yapıldı. Yardımları alan insanlar sokak hayvanlarına yardımın yapılıp yapılmayacağını da sordu. Bu bizim insanımızı açıklıyor. Hayvanları bile düşünüyoruz. Bu şehirde yapılanlar da Rus askerlerinin kim olduğunu açıklıyor. Bu savaş suçu soykırım olarak anılacak’

RUS ORDUSU ÇEKİLDİ DEHŞET ORTAYA ÇIKTI

Rus ordusunun çekilmesi üzerine pazar günü Kiev banliyölerine Ukrayna askerleri ve gazeteciler girmiş ve korkunç bir manzara ile karşılaşmışlardı.

Önceki gün BBC muhabiri, Rus ordusunun çekildiği Kiev dışındaki E-40 otoyolunda, sadece 200 metrelik bir alanda çoğu yanmış halde 13 ceset gördüğünü bildirmişti. Dün de AFP muhabirleri, başkent yakınlarındaki Bucha’da sivil giyimli 20 ceset tespit etti.

ELLERİ ARKADAN BAĞLI

Çekilen fotoğraflarda bu kişilerden en az birinin başından vurulduğu ve ellerinin beyaz bir bez parçasıyla arkadan bağlandığı görülüyor. Bucha Belediye Başkanı Anatoly Fedoruk, sokaklardaki cesetlerin yanı sıra Rusların açtığı bir toplu mezarda 280 sivil bulunduğunu, çoğunun başlarından vurularak infaz edildiğinin anlaşıldığını söyledi. Amerikan TV kanalı CBS’e konuşan Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, “Bu bir soykırım” dedi.

RUSYA’DAN YANIT: GÖRÜNTÜLER KURGU

Zelenski, “Rusya’nın savaş suçlarının araştırılması için özel bir mekanizma” kurduklarını da açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Bucha’dan gelen görüntüler için “provokasyon ve kurgu” ifadesini kullanarak “Rus askerlerinin tek bir bölge sakinine bile zarar vermediğini, aksine sivillere insani yardım dağıttığını” belirtti.

 

Zelenskiy’den flaş açıklama: “6 bin Rus askerini öldürdük”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir