UEFA’dan Fenerbahçe’ye ‘Putin’ soruşturması

UEFA, Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev ile oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçındaki Vladimir Putin tezahüratları sonrası harekete geçti. Yapılan açıklamada, Putin tezahüratları için soruşturma başlatıldığı belirtildi.

featured

UEFA, Fenerbahçe‘nin Dinamo Kiev ile oynadığı maçtaki Vladimir Putin tezahüratları sonrası harekete geçti.

UEFA, Fenerbahçe-Dinamo Kiev maçında sarı-lacivertli taraftarların sergilediği ‘Uygunsuz davranışlar’ nedeniyle disiplin soruşturması başlatıldığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe – Dinamo Kiev karşılaşmasında Dinamo Kiev’in golünden sonra Fenerbahçe tribünlerinden yükselen tezahürat gündem olmuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fenerbahçe, şu ifadeleri kullandı;

“Kulübümüzün duruşunu ve değerlerini asla temsil etmeyen bu söylemin, tüm taraftarımıza mal edilmesi ve kulübümüze sorumluluk atfedilmesi adil ve hakkaniyetli bir yaklaşım değildir. Geldiğimiz noktada; bu konu üzerinden hem ülkemizin hem de kulübümüzün töhmet altında bırakılmasını, yanlış anlaşılmaya sebep olacak şekilde gündem yapılmaya çalışılmasını ve konunun siyasetle ilişkilendirilmesini kınıyoruz. Sebebi her ne olursa olsun tribünlerimizin bir bölümünden yükselen reaksiyonu Fenerbahçe Kulübü olarak kesinlikle kabul etmiyoruz”

Dinamo Kiev’in golü sonrası Fenerbahçe taraftarından Vladimir Putin sloganları

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir