Üç aylar duası Arapça ve Türkçe okunuşu! Üç aylar tesbihleri ve zikirleri nelerdir?

Üç aylar duası Türkçe ve Arapça okunuşu, 23 Ocak itibari ile gündem oldu. Müslümanların heyecanla beklediği üç aylar başladı. Recep ve şaban aylarının ardından sıra on bir ayın sultanı ramazan ayına gelecek. Üç aylarda bolca ibadet edecek olanlar recep ayı üç aylar duasını araştırmaya başladılar. Peki, üç aylar duası nasıl okunur?

featured

Üç aylar duası okunuşu ve yazılışı ile araştırılmaya başladı. Recep ayı ile birlikte başlayacak mübarek aylar İslam alemi tarafından ibadetlerle idrak edilecek. Recep ayı duası Arapça ve Türkçe okunuşu Diyanet ile araştırılıyor. Bu yıl 23 Ocak Pazartesi günü başlayan üç aylar duası, orucu, namazı ile gündemde. İşte, üç aylar duası faziletleri…

ÜÇ AYLAR DUASI OKUNUŞU

“Allâhümme bârik lenâ fi Recebe ve Şa’bân, ve bellignâ Ramazân.”
Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa’bân ve belliğnâ ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil-Kur’ân.

üç aylar duası

ÜÇ AYLAR DUASI TÜRKÇE MEALİ

Üç Aylar girdiği zaman Hz. Peygamber (S.A.V.) şöyle dua ederdi; ” Ey Allah’ım; Recep ve Şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazana kavuştur.”

Hz. Peygamber (S.A.V.); başka bir hadis-i şeriflerinde ise;” Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazanda ümmetimin ayıdır.” Buyurarak bu ayların manevi feyzine işaret buyurmuşlardır.

üç aylar duası türkçe

RECEP AYININ İLK ON GÜNÜNDE OKUNACAK DUA

Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa’bân ve belliğnâ ramazân vehtimlenâ bil-îmân ve yessirlenâ bil-Kur’ân.

üç aylar tesbihleri

ÜÇ AYLAR TESBİHİ NASIL ÇEKİLİR

Bazı vatandaşlar recep ayının ilk günü girince 111 defa ”Allahümme Salli Ala Muhammed” diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirirler.

Daha sonra 1660 defa ”Ya Allah” diye tesbih çekilir. Üç Aylar boyunca her gün 1100 kere ”La İlahe İllallah”, 100 kere de ”Muhammedürresulullah” diye bu tesbihe devam edilir.

üç aylar zikirleri

Üç aylar tesbihi ve okunacak tespih duaları ise şu şekilde;

10 GÜN 100 defaSübhana’llahi’l- hayyil- kayyum

10 GÜN 100 defa Sübhana’llahi’l- ehadi’s-samed

10 GÜN 100 defa Sübhana’llahi’l- gafuri’r- rahim

Bu ayda, mümkün olduğu kadar Hatm-i Enbiya yapmalı ve oruç tutmalıdır. Üç aylarda her gün başında ve sonunda 7’şer Fatiha-i şerife okumak sureti ile 100 İhlas-ı Şerif de okunabilmektedir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir