U19 derbisinde heyecan fırtınası: Fenerbahçe 1-2 Galatasaray

Fenerbahçe ve Galatasaray U19 takımları arasında Kadıköy'de oynana derbi maçı sarı kırmızılı takım 2-1 kazandı.

featured

Kadıköy’deki U19 derbisinde Galatasaray, Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup etti.

U19 Gelişim Ligi’nin ertelenen 28. hafta maçında Fenerbahçe U19 ile Galatasaray U19 karşı karşıya geldi. Derbi, Fenerbahçe A takımının maçlarını yaptığı Ülker Stadyumu’nda oynandı. Zorlu mücadeleyi konuk ekip Galatasaray U19, Emirhan Kayar ve Taha Aydın’ın golleri ile 2-1 kazanmayı başardı.

Galatasaray U19 takımından 4 oyuncunun Milli takıma gitmesinden dolayı önemli eksik kalan Sarı-Kırmızılılar, 30 Nisan’daki Fenerbahçe U19’a karşı oynayacakları maç için erteleme talebinde bulunmuş ve derbi tarihi, 18 Mayıs’a ertelenmişti.

ALİ KOÇ VE İSMAİL KARTAL DA İZLEDİ

Gelecekte Türk futbolunun önemli isimleri arasında bulunabilecek potansiyele sahip genç futbolcuların mücadele ettiği Gelişim Ligi’nde Fenerbahçe U19 ile Galatasaray U19 arasında oynanan derbiyi izleyenler arasında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Sarı-Lacivertliler’in A takım Teknik Direktörü İsmail Kartal da yer aldı.

BİLET GELİRLERİ AKADEMİYE

Karşılaşmanın bilet fiyatları 5 ve 10 TL olarak belirlenirken, 1907 tribünü bilet fiyatı ise 500 TL oldu. Bu maçtan elde edilen tüm gelirlerin Fenerbahçe Akademisi’ne aktarılacağı kaydedildi.

İLK GOL GALATASARAY’DAN

Galatasaray, Kadıköy’de 1-0 öne geçmeyi başardı. 32. dakikada Hamza Akman, orta saha yakınlarından aldığı topu 4 Fenerbahçeli’yi geçerek Sarı-Lacivertliler’in ceza yayına kadar sürükledi. Hamza’nın Emirhan Kayar’a attığı pasın ardından Emirhan, kaleyi karşıdan gören noktadan şutunu çekti. Fenerbahçe kalecisi Ertuğrul Çetin’in üstüne gelen topta yaptığı hata sonrası top filelere gitti.

Taha Aydın ile Galatasaray farkı 2’ye çıkardı. 39. dakikada Beknaz’ın sol kanattan penaltı noktasına çevirdiği top Taha’da kaldı. Genç oyuncunun penaltı noktasından yaptığı vuruş, Fenerbahçe savunmasına da çarparak ağlarla buluştu.

GALATASARAY’IN GENÇ KALECİSİ JANKAT DİKKAT ÇEKTİ

Galatasaray U19’un kalecisi Jankat Yılmaz, özellikle karşılaşmanın 2. yarısında yaptığı kurtarışlarla dikkat çekti. Taraftarı önünde 2-0 geride olan Fenerbahçe U19, ikinci devreye daha baskın başladı. Devrenin büyük bölümünde topa daha fazla sahip olan taraf olan Sarı-Lacivertliler bulduğu gol pozisyonlarında Jankat’ı geçemedi. Genç file bekçisi, maçın 79. dakikasında oyundan çıktı.

FENERBAHÇE 74’TE UMUTLANDI

74. dakikada Fenerbahçe U19, farkı 1’e indirdi.Sağ kanatta paslaşarak kullanılan kornerin ardından ceza sahası içine isabetli bir orta yapıldı. Penaltı noktası yakınlarında yükselen Umut Yaşar Keçeci, şık bir kafa vuruşu ile fileleri sarstı.

GALATASARAY LİDER

Bu sonucun ardından Galatasaray U19, 32 maçta 24 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde ederken, 76 puan ile U19 Süper Lig’in zirvesinde yer aldı. Fenerbahçe U19 ise 32 maçta 20 galibiyet, 8 beraberlik, 4 mağlubiyet toplayarak 68 puan ile 4. sıraya geriledi.

Fenerbahçe gelecek hafta Yeni Malatya U19 deplasmanına gidecek. Galatasaray ise haftaya Antalyaspor’un sahasında olacak.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir