Twitter’ın Türkiye temsilcisi Kevin Cope oldu! Kevin Cope kimdir?

featured

Türkiye’de yasal temsilcilik bulunduracağını açıklayan sosyal medya platformlarından Twitter da Türkiye’de şirket kurdu.

Ticaret Sicil Gazetesi’nde dün yayımlanan İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü kayıtlarına göre “Twitter internet içerik hizmetleri limited şirketi” unvanıyla bir şirket kuruldu.

10 bin TL sermayeli şirketin adresi İstanbul’da Şişli ilçesi oldu.

Paravan şirketler kuruldu

İnternet hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz, sosyal medya platformlarının Türkiye’de yasal temsilcilik bulunduracaklarını açıklamalarının ardından Google, TikTok ve Twitter’ın limited şirket kurduğunu ve şirket bilgilerinin Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayımlandığını duyurdu.

Akdeniz, Facebook ve diğer platformların ise henüz şirket kurmamış olduklarını aktardı.

Akdeniz şu ifadeleri kullandı:

“1. Sosyal medya platformları Türkiye’de yasal temsilcilikler bulunduracaklarını açıkladıktan sonra Google, TikTok ve Twitter (dün) limited şirketler kurdular ve bu şirketlerin bilgileri Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlandı. Facebook ve diğerleri ise henüz şirket oluşturmadı.

2. Twitter’a müdür olarak ABD’de yer alan T.I. Redwing LLC adlı şirket atandı. Tüzel kişilik adına yine ABD’de yaşayan Kevin Cope hareket edecektir. Twitter’ın Türkiye’de kurduğu yeni şirketin sermaye değeri ise 10.000 (onbin) TRY.

3. TikTok’a müdür olarak merkezi Singapur’da yer alan TikTok PTE Ltd şirketi atanmıştır. Tüzel kişilik adına ise İrlanda’da yaşayan Cormac Patrick Keenan hareket edecektir. TikTok’un Türkiye’de kurduğu yeni şirketin sermaye değeri ise 100.000 (yüzbin) TRY.

4. Google’ın yeni şirketine ise müdür olarak ABD’de yer alan Google LLC şirketi müdür olarak atanmıştır. Tüzel kişilik adına ise ABD’de yaşayan Kenneth Hohee Yi hareket edecektir. Türkiye’de kurduğu yeni şirketin sermaye değeri ise 150.000 (yüzellibin) TRY.

5. Facebook ve diğer sosyal medyan platformları da benzer paravan şirketler kurarak Türkiye’deki yükümlülüklerini kağıt üstünde yerine getirecekler gibi gözüküyor. Hayırlara vesile olsun.”

Temsilci ABD’de ikamet ediyor

Türkiye’deki şirketin kurucusu olarak ABD merkezli T.I. Redwing LLC adlı şirket kayıtlarda yer aldı. Twitter’ın Türkiye’deki şirketinin müdürü olarak T.I. Redwing LLC şirketi seçilirken, tüzel kişi adına ABD’de ikamet eden Kevin Cope adlı kişinin hareket edeceği belirtildi.

Google ve TikTok da Türkiye’de şirket kurmuştu. Facebook ise henüz Türkiye’de şirket kurmadı.

Kevin Cope kimdir?

Şirketlerin çalışan bağlılığını iyileştirmelerine ve iş zekalarını artırmalarına yardımcı olmak için tasarlanan Beş İş Gücü modelini geliştirdiği Acumen Learning’in Kurucu Ortağı ve CEO’sudur.

2002 yılında Cope, bir liderlik eğitim şirketi olan Acumen Learning’i kurmak için Stephen M.R. Covey ve Ram Charan ile ortaklık kurdu. Acumen Learning’de Cope, Fortune 50’nin 18’i tarafından uygulanan ve her yıl 30’dan fazla ülkede 30.000’den fazla kişiyi eğitmek için kullanılan Beş İşin İtici Modelini geliştirdi. Acumen Learning, 2011 yılında Inc. 5000’de 1631. sırada yer aldı ve 2012’de ISA – The Association of Learning Providers – Yılın İşletmesi Ödülü’nü aldı.

4 Mart 2012’de Cope, New York Times En Çok Satanlar Listesi’nde 4, Wall Street Journal En Çok Satanlar Listesinde 1 Numara olan Büyük Resmi Görmek: Güvenilirliğinizi, Kariyerinizi ve Şirketinizi Geliştirmek için İş Zekası’nı yayınladı. USA Today En Çok Satanlar Listesi’nde 1 numara. Ayrıca Fast Company, CEO, TLNT ve Training Magazine’e makaleler yazmıştır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir