Twitter, tepki çeken o güncellemeyi geri çekti!

Son güncellemesinin ardından eleştiri oklarına hedef olan Twitter, yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, güncellemenin iptal edildiği kaydedildi. İşte detaylar...

featured

Popüler sosyal medya platformu Twitter, önceki hafta yaptığı bir güncellemeyle tepkilerin odağına yerleşmişti. Twitter, mobil uygulamaları için yayımladığı güncelleme ile ana sayfada varsayılan olarak kronolojik sıralama seçeneğini kaldırmıştı. Kullanıcılar istese de istemese de popüler tweetleri önce görmeye başlamış ve şirket aynı zamanda tweetleri “en son” ve “popüler” olmak üzere iki farklı sekmeye ayırmıştı. Twitter’ı açar açmaz ana sayfada varsayılan olarak en son tweetleri görmek isteyenler ise bu duruma tepki göstermişti. “Gönderileri kronolojik sırayla görmek için her seferinde sağa mı kaydıracağız?” sözleriyle şirketi eleştiren kullanıcılar bu deneyimin sinir bozucu olduğunu belirtmişti.

ShiftDelete’in haberine göre; sosyal medya şirketi, kullanıcılardan gelen tepkiler üzerine varsayılan olarak kronolojik sıralama özelliğini uygulamaya geri getirdi. App Store veya Google Play Store üzerinden indirilebilen yeni güncellemeyi yükledikten sonra, tıpkı eskisi gibi ana sayfada en son tweetleri ilk önce gözükecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

“BU DENEYİMİ ŞİMDİLİK KALDIRDIK”

Twitter, konuyla ilgili açıklamasında “Sizi duyduk. Bazılarınız her zaman, önce en son tweetleri görmek istiyor. Diğer seçenekleri araştırmaya devam ederken, zaman çizelgesini geri aldık ve sekmeli deneyimi şimdilik kaldırdık.” dedi. Twitter varsayılan olarak kronolojik sıralama özelliğini geri getirirken, ana sayfada önce popüler tweetleri görmek isteyenleri de unutmadı. Sağ üst köşedeki yıldız simgesine basıp “Anasayfaya geç”i seçtikten sonra uygulamayı her açtığınızda ilgi alanınıza göre özelleştirilmiş bir şekilde popüler tweetleri göreceksiniz.

KRONOLOJİK SIRALAMAYA GEÇMEK İÇİN BUNU YAPIN!

Yeniden kronolojik sıralamaya geçmek istediğinizde ise yine yıldız simgesine dokunup “En son tweetlere geç” butonuna basmanız yeterli. Bunu yaptığınızda, takip ettiğiniz kişilerin paylaştığı tweetleri kronolojik olarak sıralanmış bir şekilde ana sayfada göreceksiniz. Cuma günü yayımlanan güncellemeyle gelen iki ayrı sekme deneyimi de kaldırıldı.

Ukrayna’ya bir darbe de Twitter’dan! Ukrayna’dan paylaşım yapan hesaplar Twitter tarafından askıya alındı!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir