İç karışıklık çağrısı yapıp halkı sokağa çağıran 271 sosyal medya hesabı hakkında yasal işlem başlatıldı

featured

Döviz kurunda meydana gelen dalgalanmayı fırsat bilen bazı kullanıcıların sosyal medya hesaplarından devletin aleyhinde paylaşımlar yapması sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü harekete geçti.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, siber devriyeler ile, sokak çağrısı yapan 271 hesabı anında tespit etti. Bu hesaplar için yasal işlem başlatıldı.

FETÖ, CHP ve DHKP-C’nin ortak etiketi #Sokağa ile iç karışıklık çağrısı

271 HESAP İÇİN İŞLEM BAŞLATILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince, kanunların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, suç ve suçlularla mücadele amacıyla internet ortamında 7/24 esasına göre sanal devriye faaliyetleri yürütülmektedir.

Yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında, döviz kurlarında gerçekleşen dalgalanmaları manipüle ederek, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, cebir ve şiddet kullanmak için halkı sokağa çağıran içeriklerin yanı sıra, manipülatif ve dezenformasyon niteliğinde paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 271 hesap ile ilgili çalışma yapılarak tespit edilen şahıslar hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak, her alanda olduğu gibi sanal ortamda da suç ve suçluyla mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Dolar artışını bahane edip LGBT ve PKK propagandası yaptılar! #Sokağa çağrısında büyük tehlike…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir