Twitter, Elon Musk’ın 43 milyar dolarlık teklifini kabul etmeye hazırlanıyor

Twitter, Tesla'nın CEO'sunun Elon Musk'ın 43 milyar dolarlık teklifini kabul etmeye hazırlanıyor. Konuya ilişkin bilgi veren kaynaklar, Musk’ın Twitter’a yönelik son teklifini verdiğini belirtti.

featured

Reuters’e konuşan ismi açıklanmayan kaynaklar, Twitter’ın hisse başına 54,20 dolarlık anlaşmayı Pazartesi günü Twitter hissedarlarına önermek için toplandığında açıklayabileceğini ifade etti. Kaynaklar, anlaşmanın son dakikada iptal olmasının da mümkün olduğunu vurguladı.

Forbes tarafından yapılan bir çeteleye göre dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk, Twitter’ı kişisel olarak satın almak için pazarlık yapıyor. Tesla şirketinin bu anlaşmaya dâhil olmadığı vurgulanıyor.

Kaynaklar, Twitter’ın Musk ile yaptığı anlaşma kapsamında, anlaşma imzalandıktan sonra başka teklifler talep etmesine izin verecek bir “go-shop” hükmünü şu ana kadar güvence altına alamadığını söyledi. Yine de kaynaklar, Twitter’ın Musk’a bir ayrılık ücreti ödeyerek başka bir tarafın teklifini kabul etmesine izin verileceğini ekledi.

Kaynaklar, konu gizli olduğu için gizlilik istedi. Twitter ve Musk, yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Twitter hisseleri Pazartesi günü New York’ta piyasa öncesi işlemlerde yüzde 4.5 artışla 51,15 dolara yükseldi.

Musk, Twitter’ın büyümesi ve özgür konuşma için gerçek bir platform haline gelmesi için özel olarak alınması gerektiğini söyledi.

Anlaşma, Musk’ın satın almayı desteklemek için bir finansman paketi açıklamasından sadece dört gün sonra gerçekleşecekti. Reuters’in Pazar günü aktardığına göre, bu Twitter yönetim kurulunun anlaşmayı daha ciddiye almasına ve birçok hissedarın şirketten anlaşma fırsatının kaçmasına izin vermemesini istemesine neden oldu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir