Twitch’te neler oluyor? Binlerce dolarlık kara para aklama iddiaları ortalığı karıştırdı

featured

Geçtiğimiz haftalarda Twitch’in hack’lenmesi sonucu yayıncıların bazı bilgileri sızdırılmıştı. Yayıncıların kazandığı paralar da bu bilgiler arasındaydı. Fakat bu verilerde çok az izlenenlerin dahi abartılı miktarlar kazandığı görüldü.

Bu da kara para aklama faaliyetlerine bulaşan Twitch yayıncılarının olduğu iddiasını ortaya çıkardı.

Söz konusu iddia, frmtr’deki bir başlıkta ve sosyal medya fenomeni Jahrein’in tweetleriyle gündeme geldi.

Twitch kullanıcıları Twitch Bit skandalına isyan etti: #TemizTwitch çağrısı

ANONİM OLARAK BİT GÖNDERME YÖNTEMİNİ KULLANIYORLAR

İddialara göre çalıntı kredi kartı bilgilerini çeşitli yöntemlerle edinen şahıslar, yayıncılara ulaşarak “Size şu miktarda bit göndereceğiz, siz de karşılığında kazancınızın şu kadarını bizimle paylaşacaksınız” teklifinde bulundu. Paraların paylaşım oranının genellikle yarı yarıya olduğu iddia edildi.

Webtekno’daki habere göre, çalıntı kartlardan Twitch’e para aktarıldığı zaman söz konusu para aklanıyor. Bu kişilerin yayınları kapalıyken onlara Twitch üzerinden, anonim olarak bit gönderme hizmetiyle para gönderiliyor. Ortalama 40-50 izlenme alan bu yayıncılar, bu yöntem sayesinde günde 1800 dolar kazanıp bunu paylaşıyorlar. Bu yöntemle ayda 10 bin dolar kazananların bulunduğu da iddia ediliyor.

Bit sistemi haricinde reklam sistemiyle para kazananların bulunduğu da söyleniyor. Aracı şahıslar, yayıncıların yayınında gösterilen reklamları çok sayıdaki bota izleterek anormal bir reklam geliri sağlıyorlar. Botların satın alınmasında da çalıntı kart bilgilerinin kullanıldığı iddia ediliyor. Twitch ve reklam şirketleri bu yöntemle dolandırılmış oluyor.

Twitch yayıncısı Jahrein de bu olay hakkında bazı detaylar verdi:

https://twitter.com/jahreindota/status/1451902750757957632?s=20

YAYINCILARIN HABERİ OLMAYABİLİR

Söz konusu olayda Knight Online’cılar hedef alınsa da Just Chatting ve diğer kategorilerde yayın yapıp uzun süredir bu olayın içinde olan pek çok ismin olduğu söyleniyor. Bu kara para aklama yönteminin yıllardır kullanıldığı, işin içinde çok fazla kişi olduğu için Twitch’te kimsenin sesinin çıkmadığı iddia ediliyor.

Ancak bahsi geçen yayıncıların çalıntı kart detayından haberlerinin olmayabileceği belirtiliyor. İddiaya göre aracılar şüphe çekmemek ve yayıncıları endişelendirmemek adına bu kısımdan bahsetmiyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir