Tuzla’da fabrikada şiddetli patlama! 3 kişi hayatını kaybetti: Görüntüler dehşete düşürdü…

İstanbul Tuzla'daki bir fabrikada yangın çıktı. Çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederek kontrol altına aldı. Fabrikadan patlama sesleri de geldi. Tuzla Kaymakamı Ali Akça ise acı haberi verdi. Patlamada 3 çalışanın hayatını kaybettiğini açıkladı. Patlamada 9 işçi yaralandı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

featured

İstanbul Tuzla Orhanlı sanayi bölgesinde 3 katlı vernik ve boya fabrikasında yangın çıktı. İstanbul Valiliği, Tuzla’daki fabrika yangınında 3 işçinin hayatını kaybettiğini, 9 işçinin de yaralandığını bildirdi.

SİYAH DUMANLAR YÜKSELDİ

Meydana gelen yangın sonucu boya ve vernik malzemelerinin yanması sonucu gökyüzüne siyah dumanlar yükseldi. Kimyasal madde Vernik ve boya maddesi üreten iş yerinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale etmekte zorluk çekti.

Boya ve vernik üzerine çalışan sanayi sitesindeki iş yerinde bilinmeyen bir nedenle çıkan yangına çevre ilçelerden de itfaiye ekipleri yardıma gitti.

https://twitter.com/cbthaber/status/1519986905668108288?s=20&t=ucGeISCDupUbDEW0J_WneQ

6 İŞ YERİNE SIÇRADI

İstanbul itfaiyesinden yapılan açıklamada bitişik nizam 6 iş yerindeki yangın yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

Kartal, Ümraniye, Ataşehir ve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulundu.

3 ÇALIŞANDAN ACI HABER

Tuzla Kaymakamı Ali Akça, yaptığı açıklamada, yangında yaralananlara müdahale edildiğini belirterek, “3 kişiden haber alınamadığı bilgisi geldi.” dedi.

Tuzla Kaymakamı Ali Akça daha sonra yaptığı açıklamada acı haberi verdi. 3 çalışanın hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.,

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Tuzla’da bir boya fabrikasında 3 işçinin yaşamını kaybettiği, 9 işçinin de hafif şekilde yaralandığı yangına ilişkin soruşturma başlatıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Tuzla Orhanlı’daki İstanbul Boya ve Vernikçileri Toplu İşyeri Sanayi Sitesi’ndeki bir boya fabrikasında meydana gelen patlama ve yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, olay yerinde inceleme yapılması ve vefat eden 3 işçinin ölü muayene işlemleri için Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Tuzla’da kimyevi üretim yapılan bir fabrikada saat 13.15’te henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığı belirtildi.

Olay yerine ivedilikle itfaiye, sağlık, güvenlik ve AFAD ekiplerinin sevk edildiği bildirilen açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:,

“Müdahale neticesinde yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca yakın bölgedeki otluk alana sirayet eden yangın Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince söndürülmüştür.”

“Yangında hafif yaralanan 9 işçimize sağlık ekiplerince müdahale edilmiş, T.A, M.Ö. ve T.T. maalesef hayatını kaybetmiştir. Yangında hayatını kaybeden işçilerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir