Tuz Gölü’nde ölen flamingolarla ilgili Bakan Pakdemirli’den açıklama!

featured

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Tuz Gölü’ndek flamingo ölümleriyle ilgili valilik tarafından başlatılan inceleme tamamlandı.

İlk incelemelere göre zehirlenme şüphesine rastlanmadı.Türkiye’nin ikinci büyük gölü olan Tuz Gölü’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da göç yoluyla gelen flamingoların, kuluçkalarından çıkan yüzlerce yavrusu öldü. Sosyal medyada çok sayıda paylaşım alan görüntülerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Konya Valiliği, Tuz Gölü’ndeki yavru flamingoların ölümüyle ilgili inceleme başlattı.

Su akışının olduğu bölgeler incelendi

Bakanlığa bağlı uzman ekip, flamingolar ile gölü besleyen su kanallarının bentler çekilerek su akışının engellediği bölgeleri inceledi. Ekibin hazırlayacağı rapora göre bakanlık tarafından gerekli çalışmaların başlatılacağı öğrenildi.

“Zehirlenme durumuna rastlanmadı”

İlk incelemelere ilişkin sonuçları paylaşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, zehirlenme iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Pakdemirli, “İlk incelemelerden çıkan raporların sonuçlarına göre 1000 kadar yavru flamingo öldü. Flamingo ölümlerine ilişkin herhangi bir zehirlenme durumuna rastlanmadı” dedi.

Tuz Gölü’nü besleyen sulama kanallarının kesilmesi binlerce flamingonun canına mal oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir