Türkiye’nin ırkçılarından, Avrupa’nın ırkçılarına ‘ırkçılık’ tepkisi

Savaştan ve Esed'in katliamlarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için ırkçı paylaşımlar yapan pek çok isim, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası Batı'da yükselişe geçen ırkçılığa isyan etti.

featured

Türkiye’de sığınmacılar konusunda nefret unsuru barındıran açıklamalarıyla gündemden düşmeyen pek çok isim, Avrupa’da Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası açığa çıkan ırkçılığa isyan ettiler.

O isimlerden biri de Fatih Altaylı…

Köşe yazılarında, TV programlarında ve sosyal medya hesabında sürekli Suriyeliler konusunda ırkçı çıkışlar yapan Altaylı, toplumda Suriyelilere karşı nefret oluşturmakla itham edilmişti.

AVRUPA’YA IRKÇILIK TEPKİSİ

Habertürk yazarı Fatih Altaylı köşe yazısında ise Avrupa’da yükselen ırkçılığa isyan etti:

 

İş giderek ırkçılığa dönüyor.

Almanya’da Münih Senfoni Orkestrası’nın Rus şefi görevden alınıyor.

Adam savaşı destekleyen, Putin’in saldırganlığını haklı göstermeye çalışan bir açıklama olsa anlayacağım.

Ama bildiğimiz kadarı ile böyle bir şey yok.

Bu ilkel ırkçılık yetmiyormuş gibi Avrupa Voleybol Federasyonu CEV, Avrupa’da farklı takımlarda yer alan Rus asıllı voleybolcuların lisanslarını iptal ediyor.

Üstelik de Rus halkının büyük bölümü bu savaşta kendi ülkesinin haksız olduğunu düşünürken, kendi liderine karşı çıkarken, Ruslar baskı rejimine karşın Ukrayna halkına bazen gösterilerle, bazen omuzlarına astıkları Ukrayna renklerini taşıyan bayraklarla destek verirken.

Bir milleti, bu ulusu toptan suçlu ilan etmek, bir ulusa suçlu gibi davranmak neyin nesi.

Bu yapılan sadece ve sadece Putin’e desteği arttırmaya yarayacak olan pis, iğrenç, rezil bir ırkçılıktır.

Avrupa’nın da kirli geçmişinden zerre ders almadığının ve Avrupa değerleri diye bir şeyin alttaki ilkesizliğin üzerine sürülmüş ince bir kaplama olduğunun çok açık bir kanıtıdır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir