Türkiye’nin ilk vegan kasabı Kadıköy’de açıldı! Fakat veganlar tepkili…

featured

Limonita Vegan Kasap, vegan ayı olarak bilinen kasım ayında Moda Rıza Paşa Sokak’ta açıldı. Üstelik Türkiye’de ilk vegan kasap olma özelliği taşıyan bu dükkan, vegan/vejetaryen sayısı en yüksek olan ülkelerden İngiltere’deki ilk vegan kasapla aynı zamanda açılmış oldu. Deniz Yoldaç Yalçın, süreci “hayal ortaklığı” olarak nitelendiriyor.

“Hem sağlık hem etik nedenlerle bitkisel beslenmeye geçenlerin sayısı gerçekten de hızla artıyor” diyen Yalçın, şöyle devam ediyor: “Açıldığımızdan bugüne şaşırtıcı bir ilgi gördük ve görmeye devam ediyoruz. Hayvansal eti, bitkisel et ile ikame ederek veganlığı tercih etmeseler bile yaşam tarzını değiştiren birçok müşterimiz var ve bundan daha büyük bir mutluluk yok bizim için. Son yaşanan pandemi sürecinin de insanları biraz daha doğaya dönmeye ve gelecek nesillere ne bıraktığımızı sorgulamaya ittiğini, bunun da vegan olanların artışında açıkça etkili olduğunu gözlemleyebiliyoruz.”

Yalçın’a göre Limonita Vegan Kasap dükkanında hayvanlar tezgah üzerinde değil yalnızca el üstünde tutuluyor. Kasaptaki ürünlerin tamamına yakını kendi üretimlerinden oluşuyor. Örneğin tantuni, pişirmeye hazır vegan kıyma, kasap sucuk veya frankfurter sosis gibi ürünler oldukça popüler. Dükkan için sektörün önde gelen markalarıyla işbirliği de yapılıyor. Türkiye’de veganların başka yerde bulamayacakları RozVif gibi ürünler kasapta bulunabiliyor.

Veganlardan tepki yağdı

“Vegan” ve “kasap” kelimelerinin bir araya gelmesini garip karşılayan sosyal medya kullanıcıları, hem bu fikri eleştiren tweetler attı hem de fikri tiye aldı. İşte o paylaşımlardan bazıları:

https://twitter.com/ertem_emre/status/1350039100687003648?s=20

https://twitter.com/zeeyynnooo/status/1350056151518482432?s=20

https://twitter.com/mero_orem_/status/1350050808545632256?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir