Türkiye’nin Hollanda’yı 4-2 mağlup etti, Burak Yılmaz hat-trick yaparak maça damga vurdu!

featured

2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu ilk maçında A Milli Takımımız, Avrupa’nın güçlü ekollerinden Hollanda’yı 4-2 yenerek tarihi bir zafere daha imza attı.

Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmada 15 ve 34’te penaltıdan Burak Yılmaz’ın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladık.

46’da Hakan Çalhanoğlu müthiş füzesiyle farkı 3’e çıkardı: 3-0.  75’te Davy Klaassen ve 76’da Luuk de Jong’un golleriyle konuk ekip umutlandı: 3-2.

Ancak 81’de Burak Yılmaz şık frikik golüyle skoru ilan etti, Ay-Yıldızlı ekibimiz müthiş bir başlangıca imza attı: 4-2.

Cumartesi günü rakibimiz Norveç

Ay-Yıldızlı ekibimiz 27 Mart Cumartesi günü Norveç ile İspanya’da karşı karşıya gelecek.

Burak Yılmaz’dan müthiş performans!

Burak Yılmaz, Ay-Yıldızlılar’ın 2022 Dünya Kupası ön eleme serüvenine iyi bir başlangıç yaptı. Yıldız futbolcu, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 15. dakikasında Milli Takımı öne geçirirken, 35’te penaltı vuruşuyla skoru 2-0’a getirdi. 81. dakikada bir de serbest vuruştan fileleri havalandırdı ve hat-trick’e imza attı .

Burak böylece Hollanda’ya karşı oynadığı üst üste 3 maçta da ağları sarstı. Öte yandan Opta’nın verilerine göre 35 yaşındaki santrfor, A Milli Takım formasıyla ceza sahası dışından ilk golünü Hollanda’ya attı. Burak Yılmaz, 64 maçta 27 gol atarak tarihinin en çok gol atan ikinci futbolcusu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir