Türkiye’deki mülteci nefreti TikTok geri zekalılarının videoları ile körükleniyor!

featured

Son günlerde Afgan mültecilere dair tartışmaları alevlendirmek için paylaşılan birçok haber yanlış bilgi yayıyor.

Mülteci nefretini körüklemek adına servis edilen haberlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor.

Mülteci nefretini körüklemeye çalışan bazı haber sitelerinin servis ettiği ‘Duvara merdiven dayayıp Türkiye sınırından geçen Afganlar, ‘plajda göndere Afganistan bayrağı çeken Afganlar‘ ve ‘Başakşehir’de Afganistan simgeleriyle gezen kara çarşaflı minibüs’ gibi haberlerin yalan çıkmasının ardından şimdi de bir Afgan çocuğun çektiği videolar hedef alındı.

AFGAN MÜLTECİ HEDEF GÖSTERİLDİ

Geri zekalıların buluşma platformu TikTok’ta bir Afgan tarafından yayınlanan bir videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan bazı ‘haber’ siteleri paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de yaşayan Afgan kullanıcının Tiktok hesabında iskeleye tırmanarak Afgan bayrağı astığı ve bayrağa selam durduğu anlaşıldı. Aynı kullanıcının başka bir videosunda Afgan bayrağına laf söyleyen kişileri gözlerini çıkarmak ve dillerini kesmekle tehdit ettiği görüldü.

Afganistan’dan kaçıp Türkiye’ye sığınan bir şahıs iskeleye tırmanıp Afgan bayrağı astı ve selam durdu. Şahsın, bir başka videosunda Afgan bayrağına laf söyleyen kişileri gözlerini çıkarmak ve dillerini kesmekle tehdit ettiği görüldü.”

Videoların alındığı hesap incelendiğinde, Afgan vatandaşın kendisine ırkçı ve faşist yorumlarda bulunan kişilere Atatürk’ün videosu ile cevap verdiği görülüyor:

TikTok’taki videoları cımbızlayıp Türkiye’ye sığınan mültecileri hedef gösteren hesapların BSG ile işbirliği içerisinde olduğu biliniyor:

CHP ve Benenson Strategy Group’un “Afgan videoları” işbirliği!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir