Türkiye semalarında görülen esrarengiz cisimlerin altından Elon Musk çıktı! Herkes UFO zannetti ama…

featured

Starlink, Elon Musk’ın tüm dünyaya hızlı ve kesintisiz internet için hayata geçirdiği bir projedir. Projenin uydularının yörüngede güvenlik riski yarattığı gerekçesiyle eleştiriliyor. Bu proje kapsamında da binden fazla Starlink uydusu uzaya salındı. Bu uydular Türkiye’den de görülebildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün gece saat 22.05 civarında görülen gökyüzündeki parlamaların, Starlink Leo Uyduları Güneş Panelleri’nden kaynaklandığını ifade etti.

Paylaşımında, parlamaların Starlink Leo Uyduları’nın geçişinden kaynaklandığını ifade eden Varank, söz konusu olayın Antalya Bakırlıtepe TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi (TUG) Tüm Gökyüzü Kamerası ile bulutlu havaya rağmen kuzey-batı ufkunda görüntülendiğini kaydetti.

Starlink projesi nedir

SpaceX, geçen yılın son aylarında kırsal kesimlerde yaşayan ve internete erişmekte güçlük çeken bölgeler için bir sözleşme imzalamıştı. Bu kapsamda yüksek hızlı internet için çalışmalarını sürdüren şirket, Starlink projesi kapsamında ön sipariş rekorunun kırıldığını açıkladı.

Bu proje kapsamında uzaya 12 bin uydu fırlatmayı hedefleyen SpaceX, bunun maliyetini de yaklaşık olarak 10 milyar dolar olarak açıklamıştı. Mart ayının başından bu yana 420 Starlink uydusu fırlatmayı başaran SpaceX, 60 uyduyu da yeni gönderdi.

Bu hızlı internet bağlantısı için Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere, Meksika, ABD ve Kanada başta olmak üzere pek çok ülke faydalanacak. Öte yandan Starlink ön siparişleri için 500 binden fazla başvuru yapıldı. Kullanıcılar 99 dolardan ön sipariş verebiliyor ve 499 dolarlık Starlink başlangıç kitini ödeyerek proejeye dahil olabiliyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir