Türkiye-Norveç maçı öncesi Stefan Kuntz ve Burak Yılmaz’dan kritik açıklamalar!

featured

A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu yedinci maçında yarın Norveç ile karşılaşacak. Bu önemli karşılaşma öncesi ilk maçına çıkacak teknik direktör Stefan Kuntz ve kaptan Burak Yılmaz basın toplantısında konuştu.

Türkiye’de birçok stadyumu ziyaret ettiğini söyleyen A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, “Türkiye’de ve. yurt dışında birçok stadyumu ziyaret ettim, oyuncularımı izledim. Oyuncularımın güçlü ve zayıf yanlarını görmek için onlarla iletişim kurmam gerekiyor. Yeni bir sayfa açmak, insanların ne yapmalarını gerektiğini göstermek için yeni bir fırsat bu. Bazı değişiklikler yaptık. İlk stres testimiz gelmiş durumda. Kim kaleye geçecek, kim oynayacak, kim yedek olacak… Bunlara hazır olmalıyız.” dedi.

Stefan Kuntz’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“SAKAT OYUNCULARIMIZ YOK AMA 3 CEZALIMIZ VAR”

“Son maçlarımızı analiz ettik. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş ve Lille’in maçlarını izledim. Oyuncularımın sahadaki performansını görme şansım oldu.

Evlilikte de ortak bir amaç uğruna bir araya gelmişsinizdir ve mutlusunuzdur. Oyuncularımla da konuşmalar yaptım, karar zamanı olduğunu hatırlattım. Belki ilk başta süre alamayacak oyuncular olduğunu, bu kararlara saygı duyulması gerektiğini söyledim.

Sakat oyuncularımız yok ama 3 cezalımız var. Çağlar, Ozan Kabak ve Orkun. Norveç’teki eksiklikler de avantaj değil. Onların yerine oynayacak isimler çok istekli olabilir. Şöhretli olmayan oyuncular da tehlikelidir.

“Türkiye ve yurt dışında bazı maçlara gittim. Antrenmanlar ve iletişim konusunda ilerleme kaydettik. Oyuncuların güçlü ve zayıf yönlerini algılamak için bir bağ kurmamız gerekiyor. Norveç maçı için taktik planımı onlara anlattım ve ‘Bu taktikte oynayabilir misiniz? Rahat mısınız?’ diye sordum. Bunları konuşup, çalıştık.”

“BU TESTİ GEÇECEK MİYİZ BAKACAĞIZ”

Yeni bir sayfa açmak bu takımın insanlara neler yapabileceğimizi göstermek açısından fırsattır. İlk stres testimiz Norveç maçı. Kim kalede olacak, kim sahada olacak. Yedekteki oyuncu sahadakinden %1 bile daha önemsiz değil. Bu testi geçecek miyiz bakacağız

Memleketten elbette bazı aile üyelerim gelecek, özellikle çalışmak zorunda olmayanlar. Diğerleri de Türk arkadaşlarını ziyarete gidip maçı orada izleyeceklerini söylediler.

Oyuncuların son maçlarını izledim, yaşlı ve genç oyuncular arasında bir denge oluşturmaya çalıştım. Bu iki kuşak arasında denge yaratmak başarıyı getirecektir. Bir tarafta deneyim, bir tarafta korkusuzluk var.

KALEDE KİM OLACAK?

Türkiye’de kaleci meselesinin büyük bir mesele olduğunu biliyorum. İki genç, bir deneyimli kaleci kadroya aldım. Kaleci antrenörleri, kaleciler konusundaki izlenimlerini paylaştı ve bunun sonunda nihai kararı verdik.

Şu an önceliğimiz, oynayacağımız dört maç. Dört maçın ardından Hamit Altıntop’la oturup, Türk futbolu konusunda neler yapılabilir konusunda bir istişare yapacağız. Türkiye’deki teknik direktör arkadaşlarımızla da görüşüp bir yol haritası belirleyeceğiz.

96’da finale çıkarken Berti Vogts’a hocam üzerimde çok baskı hissediyorum demiştim. O da bana baskı ne kadar büyük olursa kupa o kadar büyük olur demişti. Baskı olsun üzerimizde, baskı iyidir.

Burak Yılmaz maç ile ilgili açıklamaları ise şu şekilde:

“Yarınki Norveç maçına tam konsantre olmuş durumdayız. Biletlerin de hepsi satılmış. Taraftarlarımıza buradan da teşekkürler etmek istiyorum. Destekleri çok önemli. Takımdaki hava iyi. Yarın bir bütün olup Norveç’i mağlup edeceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Maçın öneminin farkındayız. Puan kaybına tahammülümüzün olmadığı bir maç. Yeni bir hava, yeni bir ortam, yeni hocamız… Biz de sizler gibi ona destek olmak zorundayız. Galibiyetten başka hiçbir düşüncesi olmayan bir Milli Takım var.

“TAKIMIN ÜSTÜNDE BASKI OLMALI”

Sahada ağabeylik statüsüne inanmıyorum. Benim de onlardan öğrendiğim çok şey var. Yarınki maç için kimsenin kimseyle konuşmasına gerek yok, kazanıp 2. olmak istiyoruz.

6 aylık süreçte ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Geçmişle alakalı kötüleri biz de analiz ettik. Şu durumda bu 6 ayı konuşmanın bize faydası yok. Bu 6 aylık süreci daha sonra konuşalım. Geçmişi konuşacak olsak çok şey var konuşacak.

Takımın üstünde baskı yok ama bence baskı olmalı. Baskı futbolcuyu diri tutan, sağlam tutan en önemli unsurdur. Arkadaşlarımız rahat, stresten, internetten uzak kalmaya çalışıyoruz. Hocamız baskıyı üzerine almaya çalışıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir