Türkiye-Litvanya maçında atılan ‘Ülkede mülteci istemiyoruz’ sloganını TRT 1’in kestiği iddiası yalan çıktı!

UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye, Litvanya’yla karşılaştı. Sosyal medyada sığınmacı karşıtlığı yayan kişiler, maçta Türk taraftarlarının attığı “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganı sırasında TRT 1’in yayının sesini kıstığını iddia etti. Ancak, yayının arşiv kayıtlarına bakıldığında sloganların gayet net bir şekilde duyulduğu, herhangi bir kesinti olmadığı görüldü.

featured

Irkçıların öne sürdüğü, TRT 1’in Türkiye-Litvanya maçında atılan “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganını kestiği iddiası yalan çıktı!

UEFA Uluslar Ligi kapsamında Türkiye A Milli Futbol Takımı Litvanya’yla karşılaştı. Sosyal medyada ve haber sitelerinde paylaşılan gönderilerde, maçta Türkiye taraftarlarının attığı “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganı sırasında TRT 1’in yayının sesini kıstığı iddia edildi.

TRT 1 YAYININDA SLOGAN DUYULABİLİYOR

Teyit.org’un haberine göre, İzmir’de oynanan Türkiye Litvanya maçının 56. dakikasında Türkiye tribünlerinden atılan “Ülkede mülteci istemiyoruz” sloganı duyulabiliyor.

Medya Takip Merkezi’nde yer alan kayıtlar, doğrudan yayından alınıyor. Yayın sırasında bir kesinti olsa bu kayıtta görünmesi gerekirdi.

Medya Takip Merkezi’ndeki görüntülere göre, slogan yaklaşık 20 saniye boyunca devam ediyor. Bu sırada yayında herhangi bir ses kesintisi yaşanmıyor.

PAYLAŞIMDAKİ VİDEO TRİBÜNDEN ÇEKİLMİŞ

TRT 1 yayınını dijital bir platformun (Blu TV) arşivinden de izleyebiliyoruz. Buradaki görüntüde de sloganın atıldığı anda herhangi bir kesinti olmadığı görülebiliyor.

Paylaşımdaki video tribünden çekilmiş. Videoda o sırada yayının sesinin kısıldığını gösteren bir kanıt da bulunmuyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir