Türkiye EURO 2024’e gidecek mi? Türkiye EURO 2024’e nasıl gider? İşte ihtimaller…

A Milli Takım, Uluslar Ligi'nde sona bir hafta zirvedeki yerini korudu ve B Ligi'ne yükselmeyi başardı. Türkiye böylece Uluslar Ligi'nden EURO 2024'e gitme hakkını elde etti. Peki A Milli Takım, Uluslar Ligi'nden EURO 2024’e nasıl gider nasıl gider?

featured

UEFA Uluslar Ligi’nde Lüksemburg ile sahasında 3-3 berabere kalan A Milli Takım 13 puana ulaştı ve bitime bir hafta kala B Ligi’ne yükselmeyi garantiledi.

A Milliler bir sezonluk aranın ardından yeniden B Ligi’ne dönerken gruptaki zafer, Ay-Yıldızlılar için EURO 2024 yolunu da açtı.

TÜRKİYE, ULUSLAR LİGİ’NDEN EURO 2024’E NASIL GİDER?

Avrupa Şampiyonası’nın formatına göre turnuvaya katılacak 3 takım, Uluslar Ligi kontenjanıyla turnuvaya dahil oluyor. Türkiye, Uluslar Ligi’nde topladığı puanlarla bu kontenjandan şampiyonaya katılma hakkına sahip.

Uluslar Ligi’nde A, B ve C Ligi’nde en çok puan toplayan ve Avrupa Şampiyonası bileti alamayan takımlar play-off oynayacak. Play-off sonunda her ligin kazananı EURO 2024’e gidecek.

Örneğin A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri’nde turnuvaya katılım sağlayamazsa, C Ligi’nde en çok puan toplayan diğer üç takımla yarışacak. Play-off’ta yarı final maçları çift ayaklı, final maçı ise tek ayaklı oynanacak. Finali kazanan takım Avrupa Şampiyonası’na gidecek.

Türkiye’nin play-off oynaması durumunda muhtemel rakipleri

Avrupa Şampiyonası Elemeleri başlamadığı için henüz play-off turunda mücadele edecek ülkeler kesin değil.

Ancak şu ana kadar C Ligi’nde en fazla puan toplayan 4 takım şu şekilde:

Türkiye
Yunanistan
Kazakistan
Gürcistan

3 gol yedik ama ezilmedik! A Milli Takımımız, Lüksemburg’la 3-3 berabere kaldı…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir