Türkiye EURO 2020 açılış maçında İtalya karşısında! Türkiye-İtalya maçı saat kaçta, hangi kanalda?

featured

A Milli Futbol Takımı ile İtalya EURO 2020’de A Grubu’nda ile mücadele edecek. Önem derecesi yüksek olan karşılaşma öncesi futbolseverler maçın ne zaman olduğunu, başlayacağı saati ve yayınlanacağı kanalı öğrenmek üzere araştırmalara başladı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir yıl ertelenen turnuvada heyecan dorukta olacak. Peki, Milli maç ne zaman, Türkiye İtalya saat kaçta? EURO 2020 Türkiye İtalya hangi kanalda? İşte detaylar…

Türkiye İtalya maçı ne zaman, saat kaçta?

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası, 11 Haziran Cuma günü yarın saat 22.00’de Türkiye ile İtalya arasında oynanacak maçla başlayacak. Mücadele TRT 1’den naklen yayınlanacak.

İşte maça dair tüm bilgiler ve takım kadrosu;

Karşılaşmayı Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie yönetecek. Makkelie’nin yardımcılıklarını Hessel Steegstra ve Jan de Vries yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Fransa’dan Stephanie Frappart, VAR ise Hollanda’dan Kevin Blom olacak. Millilerin ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış maçında sahne alacağı karşılaşma TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Diğer iki maçımız Bakü’de

Ay-Yıldızlılar, 16’ncısı düzenlenen Avrupa Şampiyonası finallerine beşinci kez katılıyor. 24 takımın yer aldığı finallerde takımlar dörderli altı grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada bitirecek 12 takımın yanı sıra en iyi dört grup üçüncüsü de son 16 turuna kalacak. Tek devreli lig usulü oynanacak grup maçlarının ardından diğer turlarda eleme sistemi uygulanacak.

11 farklı şehrin ev sahipliği yapacağı şampiyona 11 Temmuz’da Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak final maçıyla sona erecek. Milli Takım, 16 Haziran’daki Galler ve 20 Haziran’daki İsviçre maçlarını ise Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün Olimpiyat Stadı’nda oynayacak.

Türkiye – İtalya A milli maçları

A Milli Takım, İtalya ile bugüne kadar 8’i resmi, 5’i özel maç olmak üzere toplam 13 defa karşılaştı. İtalya önünde henüz galibiyeti bulunmayan Türkiye, rakibiyle 4 defa berabere kaldı ve 9 kez mağlup oldu. Milliler İtalya’ya karşı 8 gol kaydederken, kalesinde 23 gol gördü.

Milli takımın kadrosu

Türkiye’yi 2002’de dünya üçüncüsü yapan ve ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası gruplarında milli takımın başında bulunacak olan teknik direktör Şenol Güneş, 26 kişilik kadroda şu futbolculara yer verdi:

Kaleci: Altay Bayındır, Mert Günok, Uğurcan Çakır

Defans: Mehmet Zeki Çelik, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Mert Müldür, Ozan Kabak, Rıdvan Yılmaz, Umut Meraş

Orta saha: Yusuf Yazıcı, Dorukhan Toköz, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Orkun Kökçü, Ozan Tufan, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu

Forvet: Burak Yılmaz, Cengiz Ünder, Enes Ünal, Abdülkadir Ömür, Kerem Aktürkoğlu, Halil İbrahim Dervişoğlu, Kenan Karaman

EURO 2020 A grubu maç takvimi

11 Haziran Cuma (TSİ 22.00): Türkiye-İtalya (Roma Olimpiyat Stadı)

12 Haziran Cumartesi (TSİ 16.00): Galler-İsviçre (Bakü Olimpiyat Stadı)

16 Haziran Çarşamba (TSİ 19.00): Türkiye-Galler (Bakü Olimpiyat Stadı)

16 Haziran Çarşamba (TSİ 22.00): İtalya-İsviçre (Roma Olimpiyat Stadı)

20 Haziran Pazar (TSİ 19.00): İtalya-Galler (Roma Olimpiyat Stadı)

20 Haziran Pazar (TSİ 19.00): İsviçre-Türkiye (Bakü Olimpiyat Stadı)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir