Elon Musk’tan Türkiye’deki deprem için mesaj: ‘Starlink uydularını gönderebiliriz’

Tesla’nın sahibi milyarder işadamı Elon Musk, Türkiye’de depremden sonra büyük bir iletişim sıkıntısı yaşandığını ve Starlink uydularını gönderip gönderemeyeceğini soran bir kullanıcıya “Starlink henüz Türk hükümetince onaylanmadı. Space X onaylanır onaylanmaz gönderebilir” dedi.

featured

Elon Musk’tan Türkiye depremi sonrası Starlink uyduları açıklaması geldi. Türkiye, Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen depremde çok sayıda binanın yıkıldığı söyleniyor.

Benzer Haberler
hatay-depremi-havalimani-hasar
Hatay’da deprem sonrası havalimanı pistinde yarıklar oluştu
deprem-kandilli-rasathanesi
Kahramanmaraş depremi sonrası Kandilli Rasathanesi’nden flaş açıklama: ‘Artçı depremler yaklaşık 1 yıl sürecek’
yakup-tas-deprem-son-dakika
AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ve ailesi depremde enkaz altında kaldı

Bazı vatandaşların sosyal medya üzerinden bilgi paylaşımı yaptıkları görülüyor. Ünlü isimler de yaşanan depreme dair sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor. Twitter’ın sahibi olan ünlü milyarder Elon Musk da bu isimlerden biri oldu. Musk’tan Kahramanmaraş depremi açıklaması geldi.

‘TÜRKİYE VE KOMŞU ÜLKELERİ BÜYÜK BİR DEPREM VURDU’

Bir Twitter kullanıcısı, Elon Musk’ı etiketleyip, Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir depremin vurduğunu ve iletişimde sorunlar yaşandığını söyleyerek Starlink yardımı yapıp yapamayacağını sordu.

Musk ise bu soruya yanıt vererek, “Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Türk hükümeti onay verir vermez, SpaceX Türkiye’ye Starlink uyduları gönderebilir” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir