Türkan Şoray’a kural bozduran dizi! 22 yaş küçük oyuncuyla böyle öpüştü

1996’da çekilen Gözlerinde Son Gece dizisinde Kaan Girgin ile Türkan Şoray’ın öpüşme sahnesi hâlâ hafızlarda. Her zaman dile getirilen, ‘’Türkan Şoray kanunları’’ndan taviz vermeyerek, kamera karşısında öpüşme veya sevişme sahnelerinden uzak duran Türkan Şoray'ın katı kuralları o günden sonra yıkıldı.

featured

Gözlerinde Son Gece, başrollerini Türkan Şoray, Rutkay Aziz, Kaan Girgin ve Levent Özdilek’in paylaştığı 1996-1997 yılları arasında Star TV’de yayımlanan drama türündeki Türk televizyon dizisidir.

Ünlü ve zengin bir iş kadını olan Selma’nın çalkantılı aşk hikâyesini konu alan dizide, Türkan Şoray’ın cesur sahnelere imza atması o dönem çok konuşuldu.

Kariyerine başlar başlamaz yıllarca anılacak kendine has kurallar koyan Yeşilçam’ın Sultan’ı buz diziyle bütün kuraları yıktı.

Öpüşme ve sevişme sahnelerine yanaşmayan Türkan Şoray, kendisinden 22 yaş küçük Kaan Girgin’le öpüşmesi 90’lı yıllara bomba gibi düşmüştü.

Aslında başrolünü Ayhan Işık’la paylaştığı 1962 yapımı “Zorlu Damat” filmi, Türkan Şoray’ın rol icabı bile olsa ilk öpüşmesiydi.

1964’te Kemal Film’in bir çekim için yolladığı davette Türkan Şoray’ın yanında getirmesi gereken giysi ve aksesuar olarak, “gecelik ve baby-doll” da vardır. Türkan Şoray’la 20 yılı aşkın hayat arkadaşlığı yapacak sevgilisi Rüçhan Adlı, Şoray’a davetiyeyi şu notu ekleyerek gönderir: “Gecelik ve baby-doll’lara bir son vermek zamanı gelmedi mi? Ne dersin hanım sultan?”

İşte daha sonra “Türkan Şoray Kanunları” olarak ün salacak; bir olgu olarak sinema literatüründe yerini alacak; aradan geçen yıllar sonra Türk sinemasının yeni kadın yıldızlarına “Benim Türkan Şoray Kanunlarım var öpüşemem” dedirtecek durumun ilk filizleri de böylece atılacaktır. (Tarih Dergisi’nden alıntı)

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir