Türk Ordusu’na gay subaylar mı alınacak! Kemal Kılıçdaroğlu’ndan çılgın LGBT vaatleri…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da "bedava elektrik" vaadinden sonra şimdi de bir süredir ılık mesajlar gönderdiği LGBT camiasına memurluk yolunu açacağını müjdeledi.

featured

Evinin mutfağından çektiği videolarda daha önce LGBT haklarına atıf yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu defa açık açık LGBT bireyler için yapacaklarını sıraladı.

LGBT İLE HELALLEŞME

Helalleşme kadrosuna LGBT’yi de ekleyen Kılıçdaroğlu “Birey olma özgürlüğü ve güvenlik hakkı sağlanacak. Tüm yaşam tarzları güvence altına alınacak. Geçmişte devletin bireysel hak ve özgürlüklere müdahalesine maruz kalmış vatandaşlarımızın mağduriyetleri aralarında tazminat ödenmesi seçeneği de olacak şekilde giderilecek.” ifadelerini kullandı.

GAY KOMUTANLAR GELİYOR

LGBT lobisi tarafından desteklenen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’in, LGBT’liler için attığı adımlar, Kılıçdaroğlu’na ilham verdi. Kılıçdaroğlu “Sorulamayacak sorular kanunu çıkarılacak. Özgürlükler güçlendirilecek. Örneğin, kamu ve özel sektör işe alımlarında her türden ayrımcılığın önüne geçilecek. İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar bu kanunda net bir şekilde tanımlanacak.” diyerek LGBT bireylere üst düzey devlet görevlerine gelebileceklerini müjdeledi.

İktidara geldiklerinin ilk 6 ayında yapacaklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, videoyu, “Türkiye farklılıklarından ve özgürlüklerinden korkan değil, “farklılıklarını ve özgürlüklerini kutlayan” bir ülke haline gelecek. Bu videomda iktidarımızın ilk 6 ayında atacağımız özgürlük adımlarını açıklıyorum. Biraz uzun ama önemli:) Milletimizi şahit olmaya davet ediyorum…” ifadeleri ile paylaştı.

Kılıçdaroğlu 6 adımı şöyle açıkladı:

”Merhabalar sevgili halkım. Bu kez Genel Merkezimize hoş geldiniz. Biliyorsunuz iktidara gelişimizin ilk 6 ayında gençlere ve kadınlara sağlayacağımız kolaylıkları anlatmıştım ve şahitliğinizi rica etmiştim. Yine hatırlatayım, reformlardan söz etmiyorum. Bunlar ilk 6 ayda halkımıza nefes aldıracak düzenlemelerdir.

Bugün sıra üçüncü başlığımıza geldi. Üçüncü başlığımız iktidarımızın ilk 6 ayında yurttaş özgürlüklerine dair sağlayacağımız 6 düzenleme olacak. Sevgili halkım, maalesef çok uzun yıllardır özgürlüğün ne olduğu konusunda bu ülkenin kafası karışık. İktidarlar bu ülkede hep birbirlerinin özgürlüklerini kısıtladı, ezdi. Hep birlikte el ele yaptık bu hataları. Hayatımın bu aşamasında zannedersem artık anlıyorum. Türkiye farklılıklarından ve özgürlüklerinden korkan değil, farklılıklarını ve özgürlüklerini kutlayan bir ülke haline gelmelidir. Uçmak istiyorsak, kanatlarımıza ağırlık yapan şeylerle ilgili helalleşmeli ve bu bagajları atmalıyız. Türkiye’de insanlar özgür ve haklar bakımından eşit doğmalı ve ömürlerinin sonuna kadar öyle yaşamalılar. Mirasım bu olmalı benim. Türkiye’ye bırakmak istediğim miras tam da budur.

 İktidara geldikten sonra ilk 6 ay içinde özgürlükler adına atacağımız ilk 6 adım şunlardır:

1. İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, İnsan Hakları, Eşitlik ve Özgürlük Kurumu adı altında yeniden yapılandırılacak. Bu kurum toplumsal ayrımcılık, ötekileştirme, kötü muamele başta olmak üzere tüm insan hakkı ihlalleriyle mücadele edecek. Tüm kurum ve kuruluşların uygulamaları insan hakları çerçevesinde denetlenecek. Kurum, herkes için eşit hak ve fırsatları teşvik edecek. Gerekli hallerde yaptırım uygulayacak. Şunu da söyleyeyim. Bu kuruma tahsis edeceğim bina için gözüme saray hükümetinin propaganda aygıtı olan İletişim Başkanlığı’nın binasını kestirdim aramızda kalsın. İktidarımızda devlet hiçbir siyasetin propagandasına alet olamayacağı için, o ucube propaganda aygıtına da ihtiyaç kalmayacak.

2. Devlet adaletle yönetilecek ve hiçbir yurttaşın özgürlüğüne müdahale edilmeyecek. Bu çerçevede fikir ve ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü, yaşam tarzı özgürlüğü ve benzeri tüm özgürlükler herkes için güvence altına alınacak. Örneğin ifade özgürlüğü kamu otoritesinin müdahalesi olmaksınız, bilgi ve fikir alıp verme özgürlüğünü de kapsayacak. İfade hakkı ve özgürlüğü ihlal edilen herkes ihlali yapanların kimliğine ve sıfatına bakılmaksınız yargı makamlarına başvuru hakkına sahip olacak. İfade özgürlüğünü kullanmış ve bu yüzden yargılanan herkesin yargılanması durdurulacak. İfade ve fikir özgürlüğünden dolayı ceza almış olanların kayıpları tazmin ve telafi edilecek. Örneğin barış akademisyenleri Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararı verdiği tüm vatandaşlarımız işbaşı yapacak. Ayrıca AYM ve AİHM kararları neyi zorunlu kılıyorsa o doğrultuda hareket edilecek. Karar tahliyeyi gerektiriyorsa, tahliye gerçekleştirilecek. Yeniden yargılanmayı gerektiriyorsa vakit geçirmeksizin yeniden yargılama süreci başlatılacak.

3. Birey olma özgürlüğü ve güvenlik hakkı sağlanacak. Tüm yaşam tarzları güvence altına alınacak. Geçmişte devletin bireysel hak ve özgürlüklere müdahalesine maruz kalmış vatandaşlarımızın mağduriyetleri aralarında tazminat ödenmesi seçeneği de olacak şekilde giderilecek. Yani devlet, vatandaşıyla helalleşecek, açık yaralar kapatılacak. Herkesin hayatını eşit haklarla ve özgürce yaşayabileceği bir Türkiye olacak.

4. Sorulamayacak sorular kanunu çıkarılacak. Özgürlükler güçlendirilecek. Örneğin, kamu ve özel sektör işe alımlarında her türden ayrımcılığın önüne geçilecek. İşveren tarafından sorulamayacak ve bireyin beyan etmek zorunda olmadığı unsurlar bu kanunda net bir şekilde tanımlanacak. Soranlar, kanuna aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle cezalandırılacak. Basit bir örnek vereyim. Kadınlara, ‘Evlilik ya da doğum planları’ sorulmayacak.

5. Bilgiye erişim ilkeleri özgürlükler bağlamında netleştirilecek. Vatandaş denetimi mekanizması tesis edilecek. Yani, vatandaşın devleti denetleme özgürlüğü uygulamaya konulacak. Devlet sırrı kavramı evrensel kriterlere uygun olacak. Devlet sırrı kapsamına giren konular dışında bilgiye erişimi önündeki tüm engeller kaldırılacak. Kamusal bilgiye açık erişim ilkesi doğrultusunda bağımsız medya kurumlarının yanı sıra kamuoyunu da resmi kayıtlara erişim hakkı verilecek.

6. Adil devlet, yurttaşların hak ve özgürlüklerini kısıtlamayacak. Yasalar ve diğer tüm düzenlemeler herhangi bir vatandaşın kimlik, etnik köken, din, engellilik, cinsel yönelim veya yaş özellikleri nedeniyle dezavantajlı durumuna düşürmeyecek şekilde hayata geçirilecek. Şimdi troller bunun üzerinden yürümeye çalışacak. Varsın yürüsünler, aynen öyle yapacağız. Adil bir devlet evlatlarını ayırmaz sevgili halkım.

İşte böyle… 6 kolaylık başlığımızın üçüncüsünü de tamamlamış olduk. Başaracağız sevgili halkım. Bu zincirleri kıracağız, geçmişin yaralarını kapatmayı başaracağız. Vallahi de başaracağız, billahi de başaracağız. Göreceksiniz, çocuklarınız sizin yaşadıklarınızı yaşamayacak bu ülkede. Allah hepimize böyle güzel bir Türkiye nasip etsin. Haydi hoşça kalın.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir