22 yaşındaki Mahsa Amini, ‘yanlış başörtüsü taktığı’ için İran’ın ahlak polisi tarafından dövülerek öldürüldü iddiası

Mahsa Amini’nin İran ahlak polisi tarafından dövüldüğü iddia edildi. Doktorlar, Mahsa Amini’nin komaya girdikten sonra beyin ölümü gerçekleştiğini açıkladı.

featured

İran polisine göre Mahsa, İran’daki kadınların yasal olarak başörtüsü takmasını gerektiren kurallara uymadı.

Bağımsız İran medya kuruluşu Iranwire, polisin Mahsa’yı o gece erken saatlerde, çok sayıda kadının tutulduğu Vozara Caddesi’ndeki bir istasyonda dövülmeden önce sokaktan aldığını bildirdi.

Bu arada görgü tanıklarına atıfta bulunan diğer medya raporları, Mahsa’nın bir gözaltı merkezine götürülürken ahlak polisi minibüsü içinde tutuklandığını ve dövüldüğünü iddia etti.

İran’da kadınlardan başörtü yasaklarına tepki! Başlarını açtılar…

“Kadınlara Mahsa’nın resmini gösterdim. İçlerinden biri olay olduğunda Mahsa’nın yanında olduğunu söyledi. Şok oldum ve korktum. Askerlerden birine ne olduğunu sordum. ‘Askerlerimizden biri yaralandı’ dedi. Yalan söylüyordu. Ona inanmadım. Ambulanstaki Mahsa’ydı. Kasra Hastanesine ulaşana kadar koştum.”

KALP KRİZİ GEÇİRDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Doktorların Kiarash’a kız kardeşinin felç veya kalp krizi geçirdiğini söylediği iddia edildi. Daha sonra doktorların Mahsa’nın “beyninin artık bilinçli olmadığını” söylediği ortaya çıktı.

POLİS REDDETTİ

İran’ın başkentindeki polis, herhangi bir yanlış yapmadığını reddetti ve Mahsa’nın “hak ve eğitim” için karakola götürüldüğünü, ancak genç kadının “aniden bir kalp sorunu yaşadığını” söyledi.

https://twitter.com/HosseinRonaghi/status/1532390315834884096?t=FNfaTmtRIaaABWNDu5zeBg&s=19

KARDEŞİ ADLİYEYE BAŞVURDU

Kiarash, Iranwire’a şikayette bulunmak için adliyeye gittiğini söyledi.

“Ben peşine düşeceğim. Ama sistemin nasıl işlediğini biliyorsun. Bana bir mektup verdiler ve şikayetimi orada kaydettirmek için Vozara Bulvarı’ndaki karargaha gitmemi söylediler. Bu, eğer birini öldürürsem babamdan katilin adını söylemesini istemek gibi bir şey.”

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir