Tunç Soyer’in önce verip sonra tutmadığı söz nedir?

featured

Süper Lig’in tek İzmir temsilcisi Göztepe’ye Torbalı’da 2017 yılında tahsis edilen 104 dönümlük araziyle ilgili yapılan nazım imar planı değişikliği, yine İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylanamadı. Torbalı Belediye Meclisi’nin Spor Akademisi ve Altyapı Tesisleri inşa etmeyi planladığı araziyle ilgili geçen haziran ayında hiç bir sorun yokken ve tüm onayları alınmışken usulsüz ve plansız olduğu gerekçesiyle Göztepe’ye tahsisini iptal etmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, arazinin imarla ilgili sıkıntısının çözülerek kulübe tahsis edileceğini açıklamış ve “Göztepe’nin kaybı en fazla 2 ay olur” demişti.

TUNÇ SOYER ‘MÜJDE’ DEMİŞTİ

Göztepe taraftarlarının merakla beklediği araziyle ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi bırakın 2 ayı üç geçmesine rağmen ‘Komisyon incelemesi devam ettiği’ gerekçesiyle yine gündeme alınmadı. Torbalı Pancar Mahallesi’ndeki parsellerde, “Kapalı ve açık spor alanı” olarak belirlenmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği” maddesi CHP’li belediyelerin topu taça, kornere atmasıyla devam ediyor. Soyer, önceki gün twitter hesabından, “Sevgili İzmirliler. Kamuoyunda Torbalı Tesisleri diye bilinen ilgili parsellerin spor alanı olarak belirlenmesiyle ilgili nazım imar plan değişikliği (cuma günü) belediyemizin meclisinde görüşülecek. İzmir’de spora destek olacağız demiştik, yapıyoruz” mesajı vermişti. Ama ne değişiklik gündeme geldi, ne de çözüm üretildi.

ÜÇ AYDIR ÇÖZÜLMEDİ

Torbalı Belediye Meclisi’nin hiç bir sorun yokken tahsisini iptal ettiği Torbalı Tesisleri ile ilgili çözüm üç aydır üretilemedi. Oysa tesislerin Göztepe kulübüne tahsisi ile ilgili tüm resmi işlemler tamamlanmış tesislerin inşaatı başlamak üzereydi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir