Tunç Soyer’den açıklama: ”5 başlıkta kampanya başlatıyoruz”

featured

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından geçen sürede yapılanlara ilişkin açıklama yaptı.

Hergün düzenli olarak toplantı yapacağını belirten Tunç Soyer, “Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı hergün paylaşacağız.” dedi.

Deprem anında Kiraz’ın Avunduruk köyünde olduğunu belirten Soyer, “Oradaki 4 köyümüzle ilgili bir çalışmamız var. Köylülerimizle toplantı esnasında depremi yaşadık. Hemen döndük. Arkadaşlarımızla birlikte ilk bilgileri aldık.” dedi.

Soyer şöyle konuştu:

“Altyapılarımızla ilgili ciddi sıkınlar olmadığını gördük. Trafiği yavaşlatmamak için de toplu taşımayı ücretsiz yaptığımızı duyurduk. Bayraklı dışında çok şükür büyük yıkımlı hasar meydana gelmedi. Orta hasarlı bina sayımız 4, ağır hasarlı 13, yıkık 6, acil yıkılması gereken 7, girilemeyen durumda olan 14, toplam 415 binamız hasarlı. 58 vefatımız 930 yaralımız var. Enkazdan kurtarılan vatandaş sayısı 104.

Altyapı konusunda sadece büyükşehir belediyemizin 20 noktada onarım çalışması gerçekleşti. Bu arada vatandaşlarımıza şarj istasyonu için 4 istasyon kuruldu. Önümüzdeki günlerde de WIFI noktaları kuracağız.

İlçelerimizle birlikte toplam 42 bin 400 kase bardak çorba dağıtımı gerçekleştirdik. İçme suyu miktarı 18 bin litre ilçelerimizden, 32 bin litresi büyükşehir tarafından sağlandı. 34 bin litre su çevre belediyelerimizden geldi. Ekmek yardımı ilçelerimizden 3 bin 550 büyükşehirden 40 bin 155, çevre belediyelerden 20 bin. Süt yardımı bin 700 litre geldi. 65 bin öğün yemek destek sunuldu.

İlçelerimizden 128 adet, büyükşehir 552 çadır, AFAD ise bin 134 çadır kurdu. Önümüzdeki günlerde çadır matı ve uyku tulumu temin edeceğiz. Maske dağıtımı da yapıldı, bin 554 noktada dezenfekte işlemi yapıldı. 24 sosyolog ve psikolog görevlendirilmiş durumda.

Bakanlarımızla akşam bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda özellikle birlikte uyum içinde çalışmak ve ulaşabileceğimiz vatandaş sayısını nasıl arttırabileceğimizi tartıştık. Toplu konut yapımının başlatılması ve konteyner kent yapımı ile ilgili karar verildi.

Tüm ilçe belediyelerimiz destek vermek istiyorlar. Çok sayıda destek talebini koordine etmek için hazırlıklarımız yaptık. Çok sayıda vatandaşımız dışarıda yaşıyor. Evlerini terk etti, parklarda kurulan çadırlarda gecelerini geçirmeye çalışıyorlar. Bu durum uzun sürebilir. Bu desteklerin de sürdürebilir noktaya taşınması lazım.

Hem İYİ Parti Genel Başkanı, hem HDP Genel Başkanı, hem BBP Genel Başkanı, hem Saadet Parti Genel başkanı buradaydı. CHP’nin 91 milletvekili burada. Ayrı ayrı teşekkür ederim. Diğer partilerden de yetkililer burada. Teşekkür ederim.

5 başlıkta kampanya başlatıyoruz. 2’si gıda yardımı, 3’üncüsü erzak paketi, 4’üncüsü hijyen paketi, 5’incisi uyku tulumu.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir