Trump’tan sosyal medya şirketlerine kapatma tehdidi

featured

Trump ile, yaptığı bazı paylaşımlara ‘bilgiyi doğrula’ etiketi getiren sosyal medya devi Twitter arasındaki gerilim devam ediyor.

ABD Başkanı son olarak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda sosyal medya şirketlerine düzenlemeler getirilebileceğini ya da kapatılabileceklerini söyledi.

Trump yaptığı paylaşımda, “Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarında muhafazakar seslerin nasıl bastırıldığını hissediyorlar. Bunun olmasına izin vermemek için onları güçlü bir şekilde düzenlemelere tabi tutabilir ya da kapatabiliriz. 2016’da da denemiş ancak başaramamışlardı” ifadelerini kullandı.

​Trump’ın ABD’de Kasım ayında yapılacak seçimler hakkında ‘uzaktan oylama’ konusunda yaptığı paylaşımlar Twitter tarafından ‘yanıltıcı içerik’ olarak işaretlenmişti.

Olayın gündem olmasının ardından Trump, Twitter’ın bu adımını ‘2020 başkanlık seçimlerine müdahale’ ve ‘ifade özgürlüğünün kısıtlanması’ olarak nitelendirmişti.

Twitter’dan adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise ABD basınına yaptığı açıklamada, “Trump’ın bu paylaşımları, oylama sürecine ilişkin yanlış bilgiler içeriyor olabilir. Bu nedenle de uzaktan oylama sistemine ilişkin daha fazla bilgi paylaşmak için bu tweete ‘bilgiyi doğrulama’ etiketi ekledik” demişti.

Trump’ın Başkanlık Kampanyası Danışmanı Brad Parscale ise yaptığı yazılı açıklamada, Twitter’ın bu adımını kınayarak Twitter’ın ‘yalancı basın’ ile iş birliği yaptığını savunmuştu.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir