TRT’den ‘çöpten yemek toplama’ belgeseli savunması: “Sosyal sorumluluk”

featured

TRT’nin ‘atık gıdaların nasıl tüketileceği’ hakkında yaptığı bir belgeselde, “Son kullanma tarihi geçeli sadece iki gün olmuş yumurtayı tuzlu suya koyun eğer batıyorsa afiyetle tüketebilirsiniz” videosu sosyal medyada eleştirilere neden olmuştu.

TRT’den “TRT Belgesel kanalımızda yayınlanan “Sıfır Atık” programı hakkındaki iddialara ilişkin açıklamamız” başlığı ile açıklama geldi.

TRT’nin ‘çöpten yemek toplama’ belgeseli açıklaması şöyle:

“Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sıfır atıkla ilgili birçok proje yapılmaktadır.

Yaklaşık bir yıldır TRT Belgesel kanalımızda yayınlanan “Sıfır Atık” programında da israfın önlenmesi ve kaynakların daha verimli kullanılması hedeflenmektedir.

Bir kısmı kesilerek art niyetle yorum yapılan bölümde de atık aşamasına geldiği sanılan gıdaların aslında nasıl değerlendirilebileceği ve israfı önlemenin yöntemleri anlatılmıştır.

İçerdiği mesajlar yok sayılarak böyle masum bir programın bile çarpıtıldığını görmek, insanlığın ortak meseleleri hakkında toplumsal farkındalık oluşturma çabaları adına üzücüdür.

TRT, bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerini bundan sonra da desteklemeye devam edecektir.

Yiyecek ve giyecek israfından atıkların çevreye zarar vermeden toplanmasına, doğal kaynakların kirletilmeden kullanılması ve korunması gibi birçok konuda izleyiciye önemli bilgiler sunan ve bu konularda sosyal sorumluluk bilincini artırmayı amaçlayan Sıfır Atık programının tüm bölümlerini TRTizle.com internet sitemizden izleyebilirsiniz.”

Takvim’in “Fakirler markete nasıl gitmeli” haberinden sonra TRT de “Çöpten yemek nasıl bulunur” haberi yaptı

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir