Tron coin nedir, nasıl alınır? Tron coin (TRX) güvenilir mi?

featured

Son zamanlarda Bitcoin’de yaşanan rekor değerlenme insanları kripto paraları ilgisini arttırdı. Kimilerine göre kripto paralar balon ve güvenilmez olarak değerlendirilse de yatırımcıların ilgisi karşısında kripto para piyasası artmaya devam ediyor. Son olarak TRX coin hızlı bir yükseliş ile yatırımcısını sevindirdi. Peki TRX Tron coin nedir? TRX nasıl alınır? TRX coin ne kadar oldu?

Tron coin (TRX) nedir?

TRX Tron coin’e yatırım yapmak isteyenler TRX Tron nedir sorusunu sormaya başladı. İşte TRX Tron nedir sorusunun yanıtı;

TRX Tron coin kısaca tanımlamak gerekirse TRX Tron alt coin borsasında işlem gören bir kripto para birimidir. TRON (TRX), 2017’de Justin Sun tarafından Singapur merkezli, kâr amacı gütmeyen Tron Vakfı aracılığıyla kuruldu. Tron Foundation’ın 2017’deki ilk kripto para arzı (ICO) 100 milyar TRX yarattı ve toplam 70 milyon dolar topladı. TRON Protokolü, blockchain teknolojisini merkez alan bir işletim sistemini temsil ediyor. Bu sistemde geliştiriciler, akıllı sözleşmeler ve merkeziyetsiz uygulamalar (DApps) yaratabiliyor, özgürce yayınlayabiliyor, veri ve diğer içerikleri depolayabiliyor. TRON, ilk olarak Ethereum tabanlı bir token olarak yaratıldı. Ancak 2018’de kendi ağına geçti. ERC20 TRX tokeni sahipleri, bu tokenleri TRON ağındaki TRX dijital para birimi ile takas etti. Bunun ardından Ethereum tabanlı tokenler yok edildi. Aynı zamanda Torrent’in CEO’su olan Sun, 2020’de de Steem’i satın aldı.

Tron coin nasıl alınır?

TRX alım satım işlemi birçok büyük yerli ve yabancı kripto para borsasından yapılabilmektedir. TRX işlemleri Paribu’nun yanı sıra, OKEx gibi yabancı kripto para borsalarından dayapılabilir.

TRX coin ne kadar oldu?

Cuma günü ve hafta sonu yükselişe geçen Tron Coin, Pazar sabahında 0,9600 TL seviyelerine kadar yükseldi. TRX Tron coin son 24 saatte en yüksek seviyesine ulaştı. Tron coin 24 saatte yüzde 30’dan fazla değer kazandı.

Tron coin (TRX) madenciliği nasıl yapılır?

Tron (TRX), madenciliği yapılabilen bir kripto para birimidir. Genel madencilik mantığı ile yapılmaktadır. Madencilik için özel cihazlara gerek duyulmaktadır. Madenciler Tron ağı üzerinde yapılan işlemleri kayıt altına almaktadırlar, kayıt altına aldıkları işlem karşılığında ödül olarak TRX almaktadırlar.

Tron (TRX) madencilik ile üretilen bir kripto para olduğu için arz uzun bir zamana dağıtılmış şekildedir. Şu ana kadar yaklaşık 72 milyon TRX piyasada bulunmaktadır, toplam arz ise 100 milyon TRX’in üstünde olacaktır.

Tron coin (TRX) piyasa değeri

Ocak 2019 itibarıyla TRON’un toplam piyasa değeri yaklaşık 1,6 milyar dolardı. Bu pazar performansına rağmen, bazı yazarlar TRON’u kripto para birimlerinin karmaşık ve düzensiz doğasının tipik bir örneği olarak gördü. Şubat 2019’da, Tron Vakfı tarafından satın alındıktan sonra BitTorrent, TRON ağına dayalı olarak kendi token satışını başlattı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir