Trafik kazasında 3 kişinin ölümüne sebep olan Yazar Emrah Serbes’in yeni kitabı çıktı! Yayınevine tepki yağdı

Aynı aileden 3 kişinin ölümüne neden olan Yazar Emrah Serbes'in İletişim Yayınları'nda kitabının basılması tepkilere neden oldu.

featured

Yazar Emrah Serbes’in yeni kitabını basan İletişim Yayınları’na tepki yağdı.

Ünlü yazar Emrah Serbes, 22 Eylül 2017’de İzmir-Aydın Otoyolu’nda Ayhan Özçelik’in kullandığı araca arkadan çarparak Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep ve eşi Nilgün Özçelik’in ölümüne sebep olmuştu.

SUÇU ARKADAŞI ÜSTLENMİŞTİ

Bir aileyi yok eden yazar Serbes’in arkadaşı Kenan Doğru suçu üstlenmişti fakat bir süre sonra Serbes, “Kazanın sorumlusu benim” açıklamasını yapmıştı.

Serbes, yaptığı açıklamada ‘Şok nedeniyle olay anında kazayı üstlenemedim. Kazayı yanımda oturan arkadaşım Kenan Doğru üstlendi. Şu an suçsuz olduğu halde cezaevinde yatmaktadır. Savcılığa geldim ve kendim teslim oluyorum. Hayatını kaybedenleri geri getirmeyecek olsa da cezam neyse çekmeye hazırım.’ ifadelerini kullanarak teslim olmuştu.

13 YIL 4 AY HAPİS CEZASI ALDI, 3 YIL YATTI

Daha sonra Serbes, İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 2020 yılında da Silivri Açık Cezaevi’ne geçtikten sonra koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle tahliye edilmişti.

Ve o dönem Emrah Serbes’in tahliye edilmesi de tepkiyle karşılanmıştı. 13 yıl ceza almasına rağmen sadece 3 yıl cezaevinde yatması eleştirilmişti.

KİTABININ BASILMASI TEPKİ ÇEKTİ

Şimdi ise İletişim Yayınları’nın Emrah Serbes’in Çekiç ve Gül isimli kitabını basması gündem oldu.

Ünlü yazarın hayatına rahatlıkla devam etmesi bazı insanları rahatsız etti. Kimisi de 3 insanın ölümüne neden olsa da yazarlık yapmaya devam edebileceğini savundu.

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir