Trafiğin ortasında başörtüsünü sallayan kadın için olay yorum: ‘Şeriat elden gidiyaaahhh’

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrası ülkede başlayan protestolar sürerken, bugün paylaşılan bir görüntü sosyal medyayı salladı. Trafiğin ortasında başörtüsünü sallayan kadına beğeni ve yorum yağdı.

featured

İran, Mahsa Amini’nin ölümünün ardından karıştı. Başörtüsünü düzgün takmadığı gerekçesiyle polis tarafından öldürülen Amini için ülkenin birçok bölgesinde gösteriler düzenleniyor.

Kadınlar, Amini’nin cenazesinde başörtülerini çıkararak tepki göstermişti. Geçtiğimiz günlerde bir kadın da Amini için uçlarını siyah bantla kapattığı göğüslerinin fotoğrafını sosyal medyadan yayınlayarak dikkat çeken bir mesaj paylaşmıştı.

İranlı kadının fotoğraflı ilginç protestosu! Çırılçıplak soyunup meme uçlarını bantla kapattı: Kağıda bakın ne yazdı?

TRAFİĞİN ORTASINDA BAŞÖRTÜSÜNÜ SALLADI

Bugün ise sosyal medyada yeni bir görüntü daha gündem oldu. Görüntülerde trafiğin ortasında başörtüsünü sallayan kadının hiç kimseye aldırış etmeden özgürce yürüdüğü görülüyor.

Kadının videosu dünyada da Türkiye’de de gündem oldu. Hatta bazı kullanıcılar; Üsküdar’da bir sokak röportajında, ‘’Layiklik elden gidiyeaahhh’’ sözleriyle fenomen olan Süleyman Çakır’a atıfta bulunup İran için, ‘’Şeriat elden gidiyaaahhh’’ dedi.

İşte İranlı kadının fotoğraflı ilginç protestosuna gelen yorumlardan bazıları:

oldukça cesur bir eylem. iran’da gerçekleşmiştir. cağnum kadın. edit: gelmiş yine bir yazar “başörtüsü karşıtlığı yapıyorsun din düşmanı mısın” demiş özelden, yahu ne alakası var. insanların takıp takmama iradesinin kendisine bırakılması gerektiğini savunan milyonlarca kadından ve insandan biriyim işte. başörtüsü takınca ceza alınmaması gerektiğini savunuyoruz kısaca. bilmem anlatabildim mi?

iran yobazı için geliyor gelmekte olan.

insanlara o kadar baskı yaparsan sonunda çıkarır sallar. iran olduğuna emin miyiz ortaköy’den beşiktaş’a giden ağaçlı yol gibi

rampapapam. çok iyi olay.

goruntuyu izledigimde, iran’da mi olmus saskinligi ve ya basina sey gelirse korkusu yasadim. iran da ya da degil, korku imparatorluklari bu cagda yikilmaya mahkum, yeter ki herkes korkmadan icinden geldigi gibi yasamak icin adim atsin. umarim basarirlar.

şeriat elden gidiyaaahhh boyle bir dayı vardı tr de

sıkı çuval dokuz yerinden patlar. yasaklarla dayatmalarla bir yere varılamadı, varılamayacaktır. varol kadın.

iran değil güney azerbaycanda gerçekleştiğini tahmin ediyorum türk yurdu tebriz urmiye yanıyor baş kaldırı söz konusu arap el ayn a işid girdiğinde türk medyası anbean aktarıyordu mevzu kürt değilde türk olunca hepsi sus pus akıl alır gibi değil

tebrik edilesi cesur kadındır ve daha fazla desteklenmesi gereken hareketlerden biridir. yıl olmuş 2022, hâlâ kişisel özgürlüklere direkt müdahale eden diktalar var. bir gün insanlar tüm bunları tarih kitaplarında şaşkınlıkla okuyacak…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir