Torba yasalar çıkıyor ama ‘giden para’ dönmüyor; varlık barışı Meclis gündemine gelecek

featured

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu CHP Sözcüsü Bülent Kuşoğlu, devam eden bütçe görüşmeleri sırasında dikkat çeken bazı veriler paylaştı.

Kuşoğlu, Maliye’nin 289 milyar vergi, 165 milyar da prim alacağı olduğunu belirtti.

Sürekli vergi afları, “servet affı” çıktığı halde, iki yılda bir yeniden yapılandırma olduğu halde durumun değişmediğini belirten Kuşoğlu, “New World Wealth diye bir kuruluş var. Dünya ülkelerini takip ediyorlar. Hazırladığı bir rapor var. Her sene hazırlıyor bu raporu. Açık bilgidir bu, her tarafta var, buna göre Türkiye dünyada en fazla paranın kaçtığı ilk ülke. 2016-2019 arasında milyon doların üstündeki 17 bin 300 hesap yurtdışına çıkmış. En az 200 milyar doların yurtdışında olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

Böyle bir ortamda altı kez “servet affı” çıkarıldığını belirten Kuşoğlu, “Yurtdışındaki paralarınızı Türkiye’ye getirin” dedik, hiçbir vergi almadan. Halbuki daha önce, 15 yıl önce, 20 yıl önce, çok daha önceki yıllarda yüzde 20-25 vergi varken insanlar paralarını Türkiye’ye getiriyorlardı, vergili olarak getirebiliyorlardı. Şimdi, sıfır vergiyle 6. defadır servet affı çıkarıyoruz, paralarını getirmiyor insanlar. Neden getirmediklerini, neden götürdüklerini çok iyi sorgulamamız lazım. Türkiye maalesef böyle bir durumdadır dedi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir