Togg Viyana’da… Çavuşoğlu her yere Togg ile gitti

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un Avrupa’da ilk ayak bastığı yer Avusturya oldu. Bakan Çavuşoğlu, makam aracı olarak kullandığı kırmızı Togg ile Viyana’da mevkidaşıyla görüşmeye gitti.

featured

Türkiye’nin Otomobil Girişimi Grubu (TOGG) Bursa’nın Gemlik ilçesine kurduğu devasa fabrika ile seri üretime başladı. Yakın zamanda ön sipariş sürecini tamamlayan Togg büyük ilgi gördü. Öyle ki 1 haftalık süreçte yerli otomobile 180 bine yakın başvuru aldı. Bunun yanında  Avusturya’nın başkenti Viyana’ya çeşitli temaslarda bulunmak üzere giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ilk görüşmesini Avusturyalı mevkidaşı ile yaptı. Bu görüşmeye Togg T10X aracı ile giden Bakan Çavuşoğlu, görüşmeye dair “Deprem yardımları için teşekkür ettik. Ekonomik, ticari ve kültürel işbirliğimizi devam ettireceğiz. Ukrayna, Suriye ve Güney Kafkasya’daki gelişmeleri ele aldık” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELERE TOGG İLE GİTTİ

Bakan Çavuşoğlu, Viyana’da bulunduğu süreçte yapacağı bütün görüşmelere Togg’la gitti. Çavuşoğlu’nun Avusturya ziyareti kapsamında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Genel Sekreteri Helga Schmid ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi ile de görüştü.

AVUSTURYALILAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Çavuşoğlu, “Yerli ve milli aracımıza (Togg’a) Türkiye’de olduğu gibi yurtdışındaki vatandaşlarımızın da ilgisi var, dünyada herkesin ilgisi var” dedi. Bakan Çavuşoğlu, “Togg’un Viyana’ya geldiği günden bu yana Viyanalıların da Avusturyalıların da çok ilgi gösterdiğini arkadaşlarımız söylediler. Bu, bizim için gurur” diye konuştu. Türkiye’nin artık kendi aracını, insansız hava aracı (İHA) ve SİHA’ların en iyisini yaptığını kaydeden Çavuşoğlu, “Bu millete, bu devlete, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci asrında, Türkiye Yüzyılı’nda her şeyin en iyisi yakışır” ifadesini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir