Titanik’in batış anı olduğu iddia edilen video gerçek mi?

‘’Batmayan gemi’’ olarak bilinen ve ismiyle yapılan filmi rekorlar kıran Titanik’in batış anı olduğu iddia edilen video sosyal medyayı salladı.

Kuzey Atlantik Okyanusu’nda buz dağına çarparak 15 Nisan 1912’de batan ve bin 500’den fazla insanın ölümüne neden olan Titanik’in batış anı olduğu iddia edilen bir video paylaşıldı.

Videoda sözde geminin içinde çekilmiş görüntüler yer aldı. Salon gibi olan ve su ile kaplanmış odadan çekilen görüntüler sosyal medyada yorum yağmuruna tutuldu.

Birçok kullanıcı, görüntülerin gerçek olmadığını vurguladı.

Titanik enkazını görebilmenin bedeli 125 bin dolar

İşte Titanik’in batış anı olduğu iddia edilen videoya yapılan yorumlardan bazıları;

joseph davies adında, 1912’de titanik’te fotoğrafçı olan 17 yaşında bir çocuğa ait olduğu iddia edilen görüntüler. minyatür olduğunu düşünüyorum. gerçek olması imkansız ama çok etkileyici.

sen de bunu yedin ?

video hem hd, hem de cekim yapilan kamera kucucuk/daracik yerlerde kullanilabilecek kadar kucuk. benim tahminim iphone 12 ile cekilmis. saka bir yana, minyatur oldugu cok bariz. bunu anlamak icin suda olusan su baloncuklarinin boyutuna bakabilirsiniz. hatta baloncuk boyutuna ve su hareketlerine bakarak cekim yapilabilmesi icin telefondan da kucuk bir kamerayla yapilmis olmasi gerektigini gorebiliriz.

1912’nin kameraları hayvan gibi ağır ve hantaldı. ayrıca çok parlak ışıklar olmadan çekim yapılamıyordu. hani şarlo’nun filmleri vardır. bir evde, odada gördüğünüz sahneler aslında settir. 2 veya 3 tarafı duvar şeklindedir ama aslında açık havada oluşturulmuş bir sahnedir ve doğal ışıkta çekim yapılır.

ıste bu adam ciftik banka para yatiriyor, iste bu adam her seferinde jet fadil a inaniyor, iste bu adam seyhini badeleyince cennete gidecegini dusunuyor, iste bu adam herkesin turkiyeyle ugrastigini saniyor.

bize oradaki atmosferi yaşatması açısından başarılı ama gerçek olması imkansız video.

o elektrik cızırtısını duyduğunuz an bilin ki fake. fake ama iyi videodur.

o kaosa rağmen neredeyse hiç titreşim olmadan çekilmiş görüntülerdir. tahmin ediyorum gopro hero 11 black kullanılıp üstüne vinyet efekti eklenmiş. malumunuz hypersmooth 5.0 baya iyi iş çıkarıyor. zaten çocuk da kaybolduğuna ve görüntüler zarar görmeden kurtulduğuna göre su geçirmez, dayanıklı bir aksiyon kamera kullanılmış olmalı. 1912’de bu kalitede hem de 17 yaşındaki bir çocuk tarafından bu görüntülerin kaydedilme ihtimaline inanan, kamera olarak gopro hero black 11 kullanıldığına da inanır. üyelikle bundle olarak aldıysa 300 usd’ye kapatmıştır köftehor kamerayı.

bunun 1912’de çekilebileceğine inanmak için 1970’lerde ekmek karnesine inananlar kadar tarih algısına sahip olmak gerek. edit: ekmek karnesi yazıyorum adam diyor ki kuyruğa girip ekmek alıyorduk. git şimdi de kuyruk 200 metre. karne diyorum karne. doymazsan başka yok. edit2: şimdi de diyor ki google “inönü zamanında karne vardı diyor” yani inönü 70’lerde ülkeyi yönetmiş. nereye düştük böyle.

içine su doldurulmuş maketten ibaret video. kamera lens boyutu, mekanın, suyun kütlesinin / kabarcıkların ve eşyaların boyutu arasındaki orantısızlık alenen sırıtıyor.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir