Tinder’da yaş ayrımı! Yaşlılardan daha fazla ücret alıyor…

Flört uygulaması Tinder'da, 50 yaş üstü kullanıcılardan premium hizmetleri için daha fazla ücret alındığı tespit edildi.

tinder

Ürünleri araştırarak tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçlayan şirket Which’in yeni bir araştırmasına göre; Tinder, 50 yaşın üzerindeki kullanıcılarından, 30’ların altındakilere göre yaklaşık yüzde 46 daha fazla ödeme alıyor.

YAŞLILARDAN DAHA FAZLA PARA ALINIYOR

Tinder, Tinder Plus’ın fiyatının kullanıcıya göre ayarlandığını söylüyor ama Which, 50 yaş ve üzeri ortalama bir kullanıcıdan 72.94 pound ücret alındığını tespit etti. Yaşları 30 ile 49 arasında değişen ortalama kullanıcılar aşağı yukarı aynı parayı öderken 30 yaşın altındakiler 44.06 pound ödedi.

tinder

“YASA DIŞI FİYAT AYRIMCILIĞI”

Which’ten Rocio Concha, şunları söyledi: “Araştırmamız, Tinder kullanan kişilerin bilmeden yaşları nedeniyle ayrımcılık yaşadıklarını ortaya çıkardı. Bu, kasıtlı olsun ya da olmasın, olası yasa dışı fiyat ayrımcılığına işaret ediyor.”

tinder

TİNDER’DAN AÇIKLAMA

Tinder ise konuyla ilgili açıklamasında şu sözlere yer verdi “Genç üyelere indirimli abonelikler sunuyoruz. Ayrıca, sık sık konum veya abonelik süresi gibi faktörlere göre değişebilen promosyon oranları sunuyoruz. Fiyatlandırma yapımızda başka hiçbir demografik bilgi dikkate alınmaz. Ancak, üyelerimizin öne çıkmalarına ve yeni insanlarla daha verimli bir şekilde eşleşmelerine yardımcı olmak için çeşitli abonelik seçenekleri sunuyoruz.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir