Tımarhaneden kaçış! Irkçı provokatör Ümit Özdağ’ın Yardımcısı Ayhan Türk Zafer Partisi’nden istifa etti

Irkçı provokatör Ümit Özdağ'ın ayrımcı dili, kendi partisinde de tepkilere sebep oluyor. Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, Özdağ’ın Alevilere yönelik ifadeleri sebebiyle partisinden istifa etti.

featured

Irkçı provokatör Ümit Özdağ’ın Alevilere yönelik sözlerine tepki gösteren Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk istifa ettiğini açıkladı.

“CEMEVLERİNE İBADETHANE STATÜSÜ VERMEYECEĞİZ”

Özdağ, iktidara gelmeleri halinde cemevlerine ibadethane statüsü vermeyeceklerini belirterek, “Bizim parti olarak böyle bir önerimiz olmadı, olmayacak. Olursa Selefi ve diğer tarikatlar da çıkıp aynı şeyi ister. Bugün Zafer Partisi olarak böyle bir adım atacağız diye size söz veremem” ifadelerini kullanmıştı.

Özdağ’ın bu açıklamasına Alevi derneklerinden sert tepkiler gelmişti. Kendi partisinde de rahatsızlık yaratan bu ifadeler sonrası Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Türk, partiden istifa ettiğini açıkladı.

“CEMEVLERİ ALEVİLERİN İBADETHANESİDİR”

Türk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bize bin yıldır Türkmen derler. Biz kanunla TÜRK olmadık. Türküm… Türkçüyüm… Hünkar Hacı Bektaşı Velinin yolunda Kızıl Elmanın neferiyim. Cemevleri Alevilerin ibadethanesidir. Zafer Partisindeki görevlerimden istifa ediyorum.”

Ümit Özdağ’ın ikiyüzlülüğü: Zafer Partisi’nin faturası Suriyeli birinin üzerine kayıtlı!

Irkçı provokatör Ümit Özdağ sanatçılara seslendi, Fetöcülerin açtığı sahte hesaplar cevap verdi

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir