THY içinde aile şirketi kurmuşlar

featured

Bu soyadı taşıyanlar THY’de çok kolay iş bulabilir

Üniversitelerdeki aile kadrolaşmalarının ortaya çıkması ardından Türk Hava Yolları (THY) ile ilgili ortaya çıkan bir bilgi, bu kurumda da benzeri bir kadrolaşma durumu olduğu şüphesini doğurdu. THY’de, İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül ile aynı soyadına sahip birçok kişini çalıştığı ortaya çıktı.

Havacılık sitesi Airporthaber yazarı Murat Herdem, Türk Hava Yollar’ında çalışan 25 civarı kişinin Akgül soyadına sahip olduğunu aktardı.

“AKGÜL’ÜN İNSAN KAYNAKLARI BAŞKANI OLDUĞU DÖNEMDE ŞİRKETE GİRMESİ BENİM DİKKATİMİ ÇEKTİ”

Herdem’in, “THY ölümü gösterip sıtmaya razı mı edecek? THY’nin Akgül’leri…” başlıklı yazısında konuyla ilgili şöyle bir bölüm yer aldı:

“Geçen hafta THY İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül ile ilgili bir bölüm yazdım. Eksik yazmışım. Ebubekir Akgül, THY’nin ortağı olduğu koltuk şirketi TSİ ile birlikte aynı zamanda THY Spor Kulübü’nün de yönetim kurulu üyesiymiş. Ve bir detay daha…

THY’de 25 civarında Akgül soy isimli çalışan var. Bunların yarısı 2016 ve 2017 sonrasında işe alınanlar… Akrabasıdır demiyorum ama bu kadar Akgül soyisminin şirkette olması ve büyük bölümünün Ebubekir Akgül’ün İnsan Kaynakları Başkanı olduğu dönemde şirkete girmesi, benim dikkatimi çekti. Paylaşmak istedim.”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir