Thodex’in asıl sahibi Sedat Peker iddiası! Faruk Fatih Özer, paraları Sedat Peker’e mi götürdü…

featured

391 bin yatırımcının mağdur edildiği Thodex kripto para borsası 2-3 gün önce ani şekilde erişime kapatıldı. Birçok kullanıcı para çekmek istedi ancak ne parasını çekebildi ne de alım-satım yapabildi. Bunun üzerine tepkiler üst üste gelirken, şirketten kısa süreli bir altyapı çalışması cevabı geldi. Olay başlangıçta büyümedi ancak Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in havaalanındaki görüntüleri ortaya çıktı. Yani Özer yurtdışına kaçtı. Bunun üzerine dolandırıcılık iddiaları iyice yükseldi ve güvenlik güçleri harekete geçti. Thodex’in hesaplarına el konuldu.

SuperHaber’de Mevlüt Yüksel’in haberine göre, Thodex planı adım adım işledi. Kurucu Özer yalnızca Türkiye’de de değil Uzakdoğu’da da yatırımlar yaptı ama zarara uğradı. Bu yatırımları da kaybeden Özer Türk yatırımcıların paralarını ödeyemeyeceklerini anlayınca kaçış planı yaptı.

3 kişi planlı bir şekilde yurtdışına kaçtı

Plan adım adım organize edilip ve Özer ile bağlantısı olan 3 kişi ayrı zamanlarda ve ayrı havalimanlarından yurtdışına kaçtı. Şahıslar dikkati üzerlerine çekmemek için banka hesaplarında 10 milyon lirayı bırakarak gittiler. İşin garip tarafı Özer yalnızca Türkiye’de değil aynı zamanda Avrupa’da bulunan gurbetçilerde de para topladı.

Rüşvetle gizli ya da açık reklam yaptırdı

Türkiye’nin ikinci tosuncuğu olarak adlandırılan Özer’in Türkiye’de bulunan bazı medya kuruluşlarının yöneticilerine ve ekonomi yazarlarına rüşvet verdiği de ortaya çıktı. Özer Thodex’in reklamını yaptırmak için ekonomi yazarlarına ve yöneticilerine pahalı arabalar, saatler ve buna benzer birçok hediye verdi ve karşılığında markasının tanıtımını yaptırdı.

Sedat Peker ayrıntısı herkesi şaşırtıyor

SuperHaber’den Mevlüt Yüksel’in belirttiğine göre Özer’in yatırım aldığı kişiler arasında mafya liderleri de vardı. Şu anda Arnavutluk’ta bulunan Özer’in firari olan mafya lideri Sedat Peker ile yakın ilişkilerinin olduğu iddia edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir