Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer’le fotoğrafı ortaya çıkan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan açıklama: “Tanımıyorum”

featured

391 bin kişi dolandırarak 2 milyar dolar değerinde kripto para ile yurt dışına kaçtığı ifade edilen ve hakkında soruşturma açılan Thodex’in kurucusu Faruh Fatih Özer’in, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Özer’in bütün fotoğraflarını sildiği Instagram hesabında daha önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile başbaşa görüştüğüne dair fotoğrafı, bir dönem Turgut Özal’ın danışmanlığını yapan Feyzi İşbaran, şahsi Twitter hesabında söz konusu fotoğrafı yayınladı.

“Ne tesadüf değil mi?” sorusunu yönelten İşbaşaran, “2 milyar dolarla yurtdışına kaçan kripto paracı Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile nasıl da rahat görüşebiliyor! Sayın Bakan, binlerce genç küçük yatırımcının paraları gitti. İstifa ediniz lütfen!” ifadelerini kullanmıştı.

Çavuşoğlu’ndan açıklama

Faruk Fatih Özer ile fotoğrafı ortaya çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, ”Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir