Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer’in işbirlikçisi Altjan Canaj yakalandı!

featured

Faruk Fatih Özer’in kaldığı otelin güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan kırmızı beyaz montlu Arnavutluk vatandaşı Altjan Canaj adlı kişi yakalandı.

Canaj, ilk sorgusunda kaçışta asıl pay sahibi olan Edevaldo Haxhiu adlı kişiyle birlikte Faruk Fatih Özer’e yardımcı olduklarını itiraf etti.

TRT’den Ceyda Muslu’nun haberine göre, Canaj, ifadesinde Faruk Özer’in suçlu olduğunu basında çıkan haberlerden sonra anladığını söyledi. Thodex’in firari kurucusu Özer’i hatırlı bir arkadaşının isteğiyle havalimanında karşılayıp otele götürdüklerini anlattı.

Solda Altjan Canaj, sağda Faruk Fatih Özer

Canaj, Özer’in kırmızı bültenle arandığını öğrendikten sonra, Edevaldo Haxhiu ile yeniden görüştüğünü, korktukları için 15 gündür polisten kaçtığını ve saklandığını ifade etti.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta gıda ürünleri tedarikçisi bir firmanın yöneticisiyle birlikte saklanıyor.

Başına ödül koyuldu

Arnavutluk emniyetinin Thodex para borsası kurucusu Faruk Fatih Özer’i ihbar edene 50 bin Euro para ödülü vereceği öğrenildi.

Firari Faruk Fatih Özer’in arama çalışmaları yeni bir boyut kazandı. Arnavutluk’ta Tiran merkezli yürütülen operasyonlarda Arnavutluk Emniyetinin bütün ihbarları değerlendirdiği, kriptocu Faruk’un yakalanması yönünde önemli bir bilgi ihbar edene 50 bin euro para ödülü vereceği öğrenildi.

Sabah’ın haberine göre, Özer’in Mafya bağlantısına ilişkin yeni bilgiler de ortaya çıktı. Özer’i ülkenin iş dünyasında önde gelen nüfuzlu bir ailenin himayesinde korunduğu ortaya çıktı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir