Thodex vurguncusu Faruk Fatih Özer kaçışını önceden planlamış! Arnavutluk’taki gizemli çift detayı…

featured

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen Thodex olayının detayları belli olmaya başladı. Thodex’in firari patronu Faruk Fatih Özer’in Arnavutluk’a kaçışı planladığı belirlendi. Arnavutluk’tan Türkiye’ye gelen gizemli bir çifti ağırlayan Özer, olaydan bir ay sonra yurt dışına kaçmış oldu.

CNN Türk İstihbarat Şef Yardımcısı Fulya Öztürk’ün emniyet birimlerinden aldığı bilgiye göre Faruk Fatih Özer 1 ay önceden bu kaçışı planladığının ortaya çıktığını söyledi.

Öztürk’ün açıklamaları şöyle:

“1 ay önce Arnavutluk’tan bir çifti evinde ağırlamış”

“400 bin mağdur var, ortada büyük bir para var. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu vurgunun 108 milyon dolar olduğu ifade etti. Fatih Özer’i arama çalışmaları devam ederken önemli gelişmeler ortaya çıkıyor. Emniyet mensupları çalışırken yeni detayları öğrenme fırsatımız oluyor. Faruk Özer kaçışı planlamış. Bir ay önce Arnavutluk’tan bir çifti İstanbul’da ağırlamış, çiftle toplantı yapmış ve çift Arnavutluk’a dönmüş. Arnavutluk’ta Özer’in sakladığı eve operasyon yapılmıştı. Ama bulunamamıştı. Özer Arnavutluk’ta olmayabilir, yakın ülkelere kaçmış olabilir. Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya’da iz sürme devam ediyor. İstanbul Emniyeti’nde 10’dan fazla kişi gözaltında, kardeşleri gözaltında bulunuyor. Thodex çalışanlarının bir kısmı da gözaltında.”

16 kişi adliyeye sevk edildi

Thodex soruşturmasında aralarında şirketin firari CEO’su Faruk Fatih Özer’in kardeşleri Serap Özer ve Güven Özer’in de aralarında bulunduğu 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında ek gözaltı kararı verilen 16 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Şirketin firari CEO’su Fatih Özer’in kardeşleri Serap Özer ve Güven Özer’in de aralarında bulunduğu 16 şüpheli Kartal’da bulunan Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir