TFF’ye “torpilli jet kurs” tepkisi

featured

Türkiye Futbol Federasyonu gelen tepkiler nedeni ile açıklama yapmak zorunda kalırken UEFA B ve UEFA A kursunun aynı anda yapıldığını ifade etti.

TFF şu ifadelere yer verdi: “Türkiye Futbol Federasyonu pandemi nedeniyle ara verdiği antrenör eğitimlerine Türkiye ‘de ilk kez gerçekleştirilen bir kursla yeniden başladı. UEFA Antrenörlük Sözleşmesi’nde yer alan ve UEFA’dan özel izin alınarak açılabilen UEFA B-A Birleşik Kurs, Antalya’da yapılıyor. 4 Ağustos ‘ta başlayan eğitimin 1.modülü 18 Ağustos ‘ta sona erecek.”

Bu kursa en az 7 sezon en üst ligde forma giyen ve daha önceden alınmış bir antrenörlük belgesi bulunmayan profesyonel futbolcular katılabiliyor. Kursun katılımcı sayısı UEFA’nın onay verdiği maksimum sayı olan 20 olarak belirlendi. 3 etaptan oluşan UEFA B-A Birleşik Kurs, bir sezon içine yayılan takvimde tamamlanacak. Kursiyerler tüm kurs süresince teorik ve pratik sınavlara tabi tutulacak. UEFA A ve UEFA B kurslarının programlarının birleşiminden oluşan bir müfredatı olan kurs süresince 131 saat teorik, 123 saat pratik eğitim verilecek.

Bu arada TFF, pandemi sebebiyle durdurulan diğer antrenör eğitimlerine eylül ayında yeniden başlayacak dedi.

 

ANTRENÖR ADAYLARI TEPKİLİ

TFF’nin uygulamasına tepki gösteren antrenör adayları ise seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor.

https://twitter.com/BeserlerEren/status/1292859743493660672?s=20

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir