TFF, seyircili oynama kararını bilim kuruluna danışmadan almış

featured

Türkiye Futbol Federasyonu ekim ayından itibaren futbol müsabakalarının sınırlı sayıda seyirciyle oynanmasına karar verdi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), koronavirüs salgını nedeniyle ekim ayından itibaren futbol karşılaşmalarına sınırlı sayıda seyircinin alınacağını duyurdu.

TFF açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Riva’da bugün yaptığı toplantıda Ekim ayından itibaren futbol müsabakalarının sınırlı sayıda seyirciyle oynanması kararını vermiştir.

Bu kapsamda; TFF Sağlık Kurulu’nun protokolü ile belirlenen tüm sağlık tedbirleri uygulanmak şartıyla müsabakalara tribün kapasitesinin yüzde 30’u kadar seyirci alınacak olup locaların kullanımı da serbest bırakılacaktır.

Stadyumlara ateş ölçümü yapılarak alınacak tüm seyircilerin tribünlerde sosyal mesafeye uyması ve maske takması zorunlu olacaktır. Müsabakalara seyirci alınması ile ilgili tüm detaylar daha sonra ilan edilecek.”

BİLİM KURULUNA SORULMADI MI

Öte yandan Beşiktaş Eski Yöneticisi, gazeteci Candaş Tolga Işık, sosyal medya hesabından bu kararla ilgili dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi.

Işık paylaşımında, “Az önce Sağlık Bakanlığı korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serhat Ünal’la konuştum, ‘TFF’nin ekimde maçları %30 seyircili oynatma kararı bir Bilim Kurulu tavsiyesiyle ya da onayıyla alınmış karar değildir. Dahlimiz sıfır!’ dedi” ifadelerini kullandı.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir