TFF Başkanı Nihat Özdemir’den Avrupa Süper Ligi açıklaması: “Katılana yaptırım uygularız”

featured

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, futbol dünyasında büyük ses getiren ve bazı futbolculardan da tepki çeken Avrupa Süper Ligi için konuştu.

Fox’tan İsmail Küçükkaya’ya konuşan Özdemir, hiçbir Türk takımının yeni organizasyona katılamayacağını belirtti.

UEFA’ya karşı oluşturulan Avrupa Süper Lig’e katılacak takım için gerekli kararları alabileceklerini ifade eden TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Biz Türkiye olarak yekvücut UEFA’nın yanındayız, futbolun kaosa dönmesini istemiyoruz. Hiçbir Türk kulübü, Avrupa Süper Ligi’ne katılmayacak. Eğer bir takımımız söz konusu turnuvaya katılırsa biz de UEFA’nın cezalarını uygularız. Biz 55 federasyon olarak UEFA’nın yanındayız” diye konuştu.

Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Milan ve Inter, ‘Avrupa Süper Ligi’nin’ kurulması konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

TFF de karşı çıkmıştı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Avrupa Süper Ligi projesinin kabul edilemez bir organizasyon olduğunu belirterek, “TFF olarak, FIFA ve UEFA olmak üzere tüm paydaşlar ve bu spora gönülden bağlı olan futbol ailesinin her ferdinin yanında olduğumuzu açık bir şekilde beyan ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

TFF’den Avrupa Süper Ligi açıklaması: “Bu anlamsız teşebbüsü kabul edilemez buluyoruz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir