Teşkilat

TRT 1’de geçtiğimiz hafta başlayan Teşkilat dizisi milli duygularımızı kamçılayan bir yapım olarak karşımıza çıktı. SİHA’LAR ve MİT’in muhteşem performansı dizinin ilk bölümünde bolca işlendi. Bundan sonraki bölümlerde de anlaşıldı ki Teşkilat dizisi bol bol MİT ve Bayraktar SİHA propagandası yapacak.

TRT dizilerindeki algı yönetimi gayet başarılı. Mesela Payitaht Abdülhamit dizisinde Abdülhamit’in başına gelenler zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile örtüşüyor. Dizide verilen çoğu mesaj bir sonraki hafta AK Parti Grup Toplantısı’nda tekrarlanıyor…

Kuruluş Osman dizisi de öyle…

Ancak Teşkilat bir başka…

Verilen mesaja bakarsanız dünyanın en iyi istihbarat teşkilatı bizde…

15 Temmuz’da darbe girişimini haber alamayan MİT ve 2015’te Ahmet Davutoğlu’nun sözüyle başkanlıktan istifa edip milletvekili olmak isteyen Hakan Fidan öyle bir parlatılıyor ki; sanırsınız dünyaya bizim istihbarat teşkilatımız hükmediyor.

Recep Tayyip Erdoğan sonrası için “Berat Albayrak olmuyorsa bari diğer damat Selçuk Albayrak’ı yanına da Hakan Fidan’ı koyalım” dizisi Teşkilat, bana göre başarılı bir algı yönetimi örneği…

Ancak millet yer mi?

Bu millet Hakan Fidan’a notunu 15 Temmuz’da vermiştir…

Üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan için “Bir şeyler olacak mı” sorusuna, “Bizde bir söz var, dereyi geçerken at değiştirilmez” cevabı hala hafızalarda taze…

Havuz medyasının inandırıcılığı kalmayınca güçlü oyuncu kadroları ve pahalı prodüksiyonlarla algı yönetimi yapmak akıllıca bir iş…

Devlet bankalarının sponsorluğunda Gezi eylemlerinde ön safta olan isimleri kâh Abdülhamit kâh Ertuğrul Gazi rolünde “kutsal dava” uğruna Türk milletinin önüne koymak büyük marifet!

Ancak hadi Gezi unutuldu diyelim…

Ya Kanal İstanbul!

Teşkilat’ın başrol oyuncusu MİT’in yakışıklı ajanı Çağlar Ertuğrul Kanal İstanbul’a karşı!

“Kanal projesine harcanacak para ülke genelinde yenilenebilir enerjiye harcansa daha iyi olmaz mı mesela? Hem çevreci yatırım olur hem de yabancı enerji kaynaklarına muhtaçlık kalkar” diye 24 Aralık 2019’da attığı tweet hala profilinde duruyor.

Üstelik yakışıklı MİT ajanı Çağlar Ertuğrul yerli otomobile de karşı! Yani A Haber tarafından fark edilse doğrudan “vatan haini” sıfatını yiyecek.

Aynı gün attığı “Ve yerli otomobil üretmek yerine dünyanın yönünü elektrikli arabalara çevirdiği dönemde sarj istasyonu alt yapısını ve toplu taşımayı geliştirmek daha kalıcı ve çevreci bir proje olur sanki” tweeti de yerli yerinde duruyor.

Bir de Teşkilat dizisinde şu MİT’in kıdemli ismi Mete var…

Mesut Akusta, hepimiz onu Karagül dizisinde Kendal olarak tanıdık, nefret ettik…

Ama bu MİT’in Teşkilat’taki kıdemli ismi Mete de A Haber tayfasına göre tam bir “vatan haini”

MİT’in tecrübeli ismi Mete yani Mesut Akusta, bakınız Gezi kalkışmasında ne demiş:

”Yaşanan tarihi bir süreçtir, bağımsız bir medya hepimize güven ve özgürlük verecektir. Bizler, bu sürecin tanığı olmaya devam edeceğiz…”

Üstelik aynı hain bildiriyi bir başka Teşkilat mensubu Uzay rolündeki Serdar Yeğin de imzalamış!

Yani anlayacağınız bizim Teşkilat tam bir teşkilata denk gelmiş…

Bari SİHA filan izleyip de milli duygularımızı kamçılayalım!

 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir