TBMM’de kavga: AK Parti ve CHP’li vekiller birbirine girdi

featured

TBMM Genel Kurulu’nda, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, bakanlığın 2021 bütçesi üzerine konuştuğu sırada, AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında arbede yaşandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşması sırasında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AHİM) kararlarından bahsederken CHP’li Sezgin Tanrıkulu, oturduğu yerden kalkarak, Bakan Gül’e tepki gösterdi.

“Enis Berberoğlu kararında neredeydiniz” diye bağıran Tanrıkulu, Gül’ün konuştuğu kürsüye doğru yürüdü.

Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri de tartışmaya dahil oldu. AK Parti’li Hamza Dağ’ın da CHP’li Sezgin Tanrıkulu’nun üzerine yürümesi üzerine arbede yaşandı.

Araya giren milletvekilleri kavgayı engelledi. Verilen aranın ardından görüşmeler kaldığı yerden devam etti.

Abdülhamit Gül konuşmasında “Anayasa Mahkemesi kararları bağlayıcıdır. Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmasını öngören düzenlemeyi yine biz getirdik”

Adalet Bakanı Gül, “Yargının hukukun değil, vesayet düzeninin bekçiliğini yaptığı dönemler geride kalmıştır” dedi.

Gül, şu ifadeleri kullandı:

– Asıl olan tutuksuz yargılamadır. Tutuklamaya başvurulmasının gerekli olduğu durumlarda da bu karar ölçülü ve orantılı şekilde tatbik edilmelidir. 2002 yılında tutuklu oranı yüzde 41 iken; Aralık ayı itibarıyla Türkiye’de tutuklu oranı yüzde 16’ya inmiştir.

– Eylem Planımız, hem mevzuatımızı iyileştirecek düzenlemeleri hem de uygulamayı geliştirecek faaliyetleri kapsayacaktır. İnsan haklarına dayalı hukuk devleti anlayışımızın güçlendirilmesi, eylem planının temel hedefidir.

– ‘Binlerce hakim, savcı cezaevinde’ diyorsunuz. Binlerce hakim cezaevinde değil, FETÖ’cü teröristler cezaevinde. PKK ile omuz omuza çalışan, FETÖ ile PKK terör örgütünün mensupları cezaevinde. Bizim onurlu hakimimize cezaevinde diyemezsiniz. Çünkü o Anayasa’ya bakar, Kandil’e bakmaz, Pensilvanya’ya bakmaz.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir