İstanbul tarihinin en başarısız belediye başkanı Ekrem İmamoğlu oldu!

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Erkem İmamoğlu ile birlikte adeta çöküş dönemi yaşanıyor. Vatandaş hizmet beklerken tatile giden, İstanbul kar ile mücadele ettiğinde ise rakı balık yapan İmamoğlu’na kendisini destekleyenler bile ‘’Balon Ekrem’’ lakabını taktı. Yanan otobüsler ve gitmeyen metrobüslere her gün bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul halkına adeta çile çektiren, tarihin en başarısız belediye başkanı İmamoğlu’nun, tüm bunları unutup kendisini, ‘’İcraat’’çı ilan etmesi, sosyal medyada dalga konusu oldu.

featured

Göreve geldiği 2019’dan beri izlediği hizmetten uzak, PR’a ve şova dayalı belediyecilik anlayışı ile İstanbul’u ve İstanbulluyu mahrum bırakan Ekrem İmamoğlu, 16 milyonu adeta perişan etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihin en başarısız belediye başkanları arasına şimdiden girmeyi başardı bile. Aday olduğu dönem, ‘’Ulaşıma zam yapmayacağız.’’ diyen İmamoğlu, öğrenci akbillerine bile rekor zamlar yaptı. Cumhur İttifakı’nın çabalarıyla İBB’nin öğrenci akbiline yaptığı zam geri çekildi.

ULAŞIMA REKOR ZAM

Ancak kararı reddedeceğini açıklayan İmamoğlu, tepkiler gelince de mecburen öğrenci akbiline dokunamadı. Öğrenci akbili dışında tüm ulaşıma rekor zamlar yaparak, vatandaşın cebindeki üç kuruşa göz dikti.

BAKIM ONARIM İHALESİ YANDAŞ VEKİLE

Mercedes’i yetersiz bulan İmamoğlu, otobüs bakım ihalesini yandaşı CHP vekil Özgür Karabat’a vermişti. 2021 yılında İETT otobüslerinin 158 bin 657 kere arıza yaptı.

İmamoğlu, İstanbul Seçim İşleri Koordinatörü olarak yerel seçimlerde kendisine oy toplayan Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş’ye 14 ihale ile İETT araçlarının bakım, onarım ve işletmesini verdi.

Şirket, İBB’den 14 ihaleyle servet değerinde bir kazanç elde etti. Ancak otobüslere gereken bakım ve tamirat işlemleri yapılmadı. Her gün onlarca toplu taşıma aracı arızalanarak yolda kaldı.

2021 yılında İETT otobüsleri tam 158 bin 657 kere arıza yaptı. Yaklaşık 2 milyarlık ihale bedelinin otobüslerin bakımına harcanmadığı açık ve net. Peki bu paralar nereye gitti?

Zira zamlı tarife ile seyahat eden vatandaşlar, adeta dökülen İETT’ler nedeniyle can güvenliği korkusu yaşıyor.

Normal şartlarda vatandaşı taşıması gereken otobüsleri ittiren vatandaşların görüntüleri, İmamoğlu’nun en bomba icraatleri arasındaki yerini aldı…

Peş peşe yanan İETT otobüslerine kazalar da eşlik edince İstanbul’da ulaşım ağı felç oldu.

YÜRÜMEYEN MERDİVENLER

Yürümeyen merdivenler, çalışmayan asansörler de yine İmamoğlu’nun millete yaptığı en büyük eziyetler arasında yer alıyor.

“Ulaşımı sorun olmaktan çıkartacağız” vaadiyle göreve gelen CHP’li İBB yönetimi, toplu taşıma sistemini çökertti. Metrolardaki yürüyen merdivenler ‘tasarruf’ ve ‘tadilat’ gibi gerekçelerle kapatıldı. Yaşlı ve engelliler başta, tüm İstanbullulara sistematik eziyet başlatıldı

KAR ESARETİ SIRASINDA BALIK KEYFİ

İstanbul geçtiğimiz yıl karla mücadele ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve ilgili kurumlardan gelen uyarılara rağmen hiçbir önlem almayan İBB, vatandaşa kabus dolu saatler yaşatmıştı. İBB Başkanı İmamoğlu ise büyükelçi ile birlikte rakı-balık yaparken görüntülenmiş, hatta gideceği istikamette yolların açılması için kar küreme aracını da beraberinde götürmüştü.

Vatandaşa hizmet etmeyen İmamoğlu’nun rakı sefası uğruna kar küreme aracını İstanbul halkına değil, kendisi için kullanması da tepkilere neden olmuştu. Bir kullanıcı İBB Başkanına, ‘’Zıkkım iç İmamoğlu’’ diyerek tepki göstermişti.

DAĞ KADROSUNDAN İBB KADROSUNA

İmamoğlu, ‘’Liyakat’’ dedi, ‘’Hiç kimseyi işten çıkarmayacağız.’’ sözü verdi, ancak göreve gelir gelmez binlerce çalışanı işten çıkararak, mağdur etti. İBB’ye ağır tazminatlar ödeten İmamoğlu, sonrasında CHP, İYİ Parti ve HDPKK kadrolarını İBB’ye açtı.

Dağ kadrosundan İBB kadrosuna aldığı onlarca PKK’lı terörist hakkında soruşturma açılınca, kendi eliyle aldığı hainleri jet hızıyla işten çıkardı.

Ekrem İmamoğlu’nun işe aldığı terörist Serbun Yurtsever Yunanistan’a kaçtı!

‘’KENDİSİNİ ‘’İCRAATÇI’’ OLARAK GÖREN ZAVALLI’’

AK Partili İBB döneminde projelendirilip yapılan yerleri, faaliyetleri ya da süren projeleri CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı işlermiş gibi gösteren İmamoğlu, Twitter’da yeni başlayan ”One Word Challenge’’ yani tek kelime akımı için, ‘’İcraat’’ yazdı.

Ekrem İmamoğlu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ‘kıymetlisi’ çıktı

Liyakatsizliğin zirve yaptığı, İstanbul’da trafiğin rekor seviyelere ulaştığı, yolsuzluk skandallarının peş peşe ortaya çıktığı İstanbul’da CHP’li İmamoğlu’nun kendisini icraatçı olarak tanımlaması, sosyal medyada da dalga konusu oldu.

Bazı kullanıcılar, ‘’Başkan, tatile çıkmayı icraat sanıyor.’’ şeklinde yorum yaparak İmamoğlu’nu ti’ye alırken, bazıları ise, ‘’Kendini icraatçı olarak gören zavallı’’ diyerek, tarihin en başarısız belediye başkanına sert tepki gösterdi…

İşte Ekrem İmamoğlu’nun ‘temiz’ dediği fotoğraf albümü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir