Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’e şiddet davasında 10 yıla kadar hapis cezası talebi!

featured

Davanın iddianamesi önümüzdeki günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. İddianamede, şiddete maruz kalan Zeynep Çiller şikayetçi 12 yaşındaki kızları ise mağdur olarak yer aldı.

Sözcü’den Hayati Arıgan’ın haberine göre, iddianamede şiddet olayları şöyle anlatıldı:

“Çiftin İstinye’deki aile konutlarında 5 Mayıs 2020 günü Mert Çiller yere atarak kırdığı cam su şişesini temizlemesi için üst katta bulunan Zeynep Çiller’i çağırdı. İddiaya göre Mert Çiller, Zeynep Çiller’e, “Çabuk gel, beş dakika içerisinde burayı temizlemezsen seni öldürürüm” diyerek hakaretler etti.

ŞİDDET VİDEO KAYDINDA

Zeynep Çiller cam kırıklarını temizledikten sonra üst kata çocuklarının yanına çıktı. Kısa süre sonra çocukların dondurma istemesi üzerine Zeynep Çiller eşinin bulunduğu giriş kata indi.  Zeynep Çiller merdivenlerden inerken korktuğu için telefonun video kaydını açarak merdiven basamaklarına bıraktı.

Mert Çiller Zeynep Çiller’in gelmesi üzerine hakaret ve tehditlerine devam ederek tokat atmaya başladı. Video kaydının çözümü bilirkişi tarafından yapıldı.

Raporda Zeynep Çiller’in imdat diye bağırması üzerine kızı yukarıdan gelerek telefonu yardım çağırmak için aradığında video kaydının sonlandırıldığı belirtildi.

KIZINA ŞİDDET İDDİASI

İddialara göre Mert Çiller kızına da şiddet uyguladı. İddianamede 12 yaşındaki kız çocuğunun yardım için evden çıktığı daha sonra erkek kardeşini düşünerek geri döndüğü anlatıldı. Kızını saçlarından tutan Mert Çiller’in kafasına eliyle vurduğu ileri sürüldü.

Evden gelen çığlıklar üzerine komşular polisi ve site güvenliğini aradı.

İddianamede Mert Çiller’in Zeynep Çiller’in telefonuna bıraktığı telesekreter mesajında ise, “Alo. Telefon kapalı mı? Eğer açmışsan telefonu üstüne geleceğimizi çok iyi biliyorsun tamam mı? Yani yedi ceddim üstüne geliyor senin tamam mı? Bakalım senin yedi ceddin dayanabilecek mi bize” şeklinde hakaret ve tehditler devam ettiği belirtildi.

10 YILA KADAR HAPSİ İSTEMİ

İddianamede Mert Çiller’in kasten yaralama, basit yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından 2 yıl 9 aydan 10 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Zeynep Çiller şiddet olayının ardından kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yediğini iddia ederek, 11 yıllık eşi Mert Çiller’e boşanma davası açarak çocuklarının velayetini istemişti.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir