Tam kapanmanın uygulanacağı 18 gün boyunca alkol satışı yasaklandı!

featured

Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Nisan  saat 19.00 ile 17 Mayıs 05.00 arasında tam kapanma uygulanacağını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamasının ardından İçişleri Bakanlığının tam kapanma konulu genelgesinde alkollü içki satışının yasak olduğuna dair bir ibare yer almadı.

NTV Cumhurbaşkanlığı muhabiri Serkan Kaya’nın aktardığına göre ise 30 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alkol satışı tüm kapanma boyunca yasak olacak.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaya, “30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında * Alkol satışı tüm günler yasak olacak * Yapı marketler kapalı olacak * AVM, kuaför, berber gibi işletmeler kapatılacak * Uçak, gemi, tren, otobüs bileti almak için seyahat izin belgesi şart olacak” dedi.

Merak edilen ALES’e ilişkin de bir bilgi aktaran Kaya, “30 Nisan – 17 Mayıs tarihleri arasında * ÖSYM tarafından hafta sonu yapılacak sınavlar aynen devam edecek… yani ALES İPTAL EDİLMEDİ * Bankalar sınırlı sayıda şube ve personel ile 10:00-16:00 arası açık olacak * Araç muayene istasyonları açık olacak” dedi.

Genelgede yazmıyor

İçişleri Bakanlığının tam kapanma konulu genelgesine alkollü içki satışının yasak olduğuna dair bir ibare yer almadı. Cumhurbaşkanı da bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, dün akşam üyelerine yolladığı mesajda tekel bayileri de dahil bakkal, market, manav, kasap ve kuruyemişçilerin saat 10.00 ile 17.00 arasında açık olacağını söyledi.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir